Wandelingen

Onder begeleiding van natuurgidsen van IVN Heeze-Leende worden regelmatig wandelingen in de natuurgebieden rond Heeze, Leende en Sterksel georganiseerd. Er zijn publiekswandelingen en aangevraagde wandelingen. Daarnaast verzorgt IVN wandelingen op natuurbegraafplaats Schoorsveld.

Publiekswandelingen

Iedere derde zondag van de maand houden we een publiekswandeling in verschillende natuurgebieden rondom onze gemeente. Voor het hele jaar wordt een programma opgesteld.

Onder leiding van onze natuurgidsen wandelen de deelnemers ongeveer twee uur. De wandelingen zijn bedoeld voor het hele gezin. Deelname aan de wandelingen is gratis. Meestal zijn het natuurwandelingen, waarbij af en toe stil gestaan wordt voor uitleg over de flora en fauna. Soms zijn het echter doorstapwandelingen. In de meeste gevallen genieten we van alles wat we tegen komen, maar soms staat een bepaald thema centraal, zoals paddenstoelen, vogels of bomen.

Publiekswandelingen 2023

Wandelingen op aanvraag

Op verzoek verzorgen wij natuurwandelingen voor bedrijven, vriendengroepen, families e.d. Met sommige organisaties hebben wij vaste afspraken voor een aantal wandelingen per jaar, maar meestal zijn het ad hoc verzoeken. Daarnaast verzorgen wij rolstoelwandelingen over het rolstoelpad bij de Plaetse in Heeze (Strabrechtse heide). De vergoeding is voor:

Wandelen op natuurbegraafplaats Schoorsveld

Natuurgidsen van IVN Heeze-Leende verzorgen vier maal per jaar een seizoenswandeling op het terrein van Natuurbegraafplaats Schoorsveld. Daarnaast leveren de gidsen een bijdrage aan de jaarlijkse Open Dag. Tijdens de wandelingen krijgen de deelnemers informatie over het natuurbegraven, de natuurbegraafplaats zelf en over de bijzondere flora en fauna in het gebied. De informatieve wandeling vanaf het parkeerterrein duurt ongeveer 1,5 uur. Na afloop is er koffie/thee en (indien gewenst) meer informatie over natuurbegraven.

Aanmelden graag via contact@schoorsveld.nl of tel. 040-303 2300

Overigens is er altijd iemand op Schoorsveld aanwezig voor informatie, van zonsopgang tot zonsondergang. Zie ook de website van Schoorsveld.

Ontdekkingsreis langs bekende wegen door Harrie Berkers 

Harrie Berkers is inmiddels overleden, maar heeft ons een prachtige beschrijving nagelaten van wandelingen en wetenswaardigheden rond Heeze en Leende. Neem contact op met de contactpersoon van de werkgroep PR en Communicatie als u een exemplaar wilt downloaden.

Coördinatoren

Publiekswandelingen: Ruud Krielaart, tel. 06-1043 5830

E-mail: pr@ivnheezeleende.nl

Wandelingen op aanvraag: Harrie van Litsenburg, tel. 040-226 2697

E-mail: wandelingen@ivnheezeleende.nl

Wandelingen Schoorsveld: Harrie van Litsenburg, tel. 040-226 2697

E-mail: wandelingen@ivnheezeleende.nl

 

Brochure Wandelingen