Scholenwerk

IVN Heeze-Leende wil graag een steentje bijdragen aan natuureducatie op de basisscholen van onze gemeente. Dit doen wij heel praktisch door projecten aan te bieden aan scholen waar (nog) geen natuurouders actief zijn. Schoolgidsen gaan samen met leerkracht en leerlingen buiten op een speelse manier de natuur ontdekken en beleven. Dit doen we al meer dan 45 jaar! Welke projecten we aanbieden is hier te vinden.

Sinds 2019 richten wij ons niet alleen op het aanbieden van projecten, maar ook op het betrekken van ouders bij natuureducatie in de groep(en) van hun kind(eren) op school. Voor ouders die de leerkracht willen ondersteunen bij natuureducatie, bieden we de mogelijkheid om een cursus Natuurouders te volgen.

Ons doel is meer natuureducatie in de klas, maar vooral meer natuurbeleving buiten in de natuur, het mooiste leslokaal van de wereld! Het IVN Scholenwerk ondersteunt natuurouders en de school hierbij. De gemeente Heeze-Leende en Rotary Strabrecht hebben door een financiële donatie mogelijk gemaakt dat er een mooi materialenpakket aangeschaft kon worden waarmee natuurouders en scholen aan de slag kunnen.

Coördinatoren

Wilhelmien van de Paal en José Verbeek e-mail: scholenwerk@ivnheezeleende.nlbrochure

Scholenwerk