boomfeestdag

Tentoonstelling 50 jaar Boomfeestdag

Heeze Leende 4 oktober 2023

In de wachtruimte van de praktijk van dokter Liebregts heeft de tentoonstellingsgroep weer een prachtige expositie ingericht. Aan de hand van een aantal authentieke platen is de geschiedenis van 50 jaar bomen planten door de schooljeugd in onze gemeente vormgegeven.

De eerste keer was in 1973 op een initiatief van het IVN. In dat jaar deed alleen de Bergerhofschool (van meester Tros) mee. Inmiddels is deze activiteit uitgegroeid tot een jaarlijks festijn waarbij alle kinderen van groep 7 van de scholen in onze gemeente wel ooit eens een struik of boom hebben geplant.

De dag wordt samen met de gemeente georganiseerd. In de loop van de jaren is er op diverse plaatsen geplant o.a. bij Kempenhaeghe, op terreinen van Brabants Landschap en Staatsbosbeheer. Soms ook bij particulieren. Vaak was het industrieterrein de Poortmannen één van de plantlocaties. Meestal is er een landelijk thema waaraan de Boomfeestdag-werkgroep van IVN Heeze-Leende dan een lesprogramma koppelt dat meestal binnen gegeven wordt.

De kleine, overzichtelijke tentoonstelling in de dokterspraktijk aan het Strabrecht geeft een goede indruk van 50 jaar bomen planten en vooral van het belang van bomen in het algemeen. De tentoonstelling is nog tot het eind van het jaar bewonderen.

De 50 boomfeestdag wordt op 15 november gevierd met het planten van bomen bij de Poortmannen en op Kloostervelden.

Deel deze pagina