Zoogdieren

Jeugd IVN trotseert hitte tijdens wolvenspel

Heeze Leende 10 juli 2023

Dat het warm was op zondagochtend 9 juli, dat zal niemand ontgaan zijn. Toch hebben de kinderen supergoed hun best gedaan, zelfs met de ren-spelletjes! Er waren 4 groepjes van ongeveer 5 kinderen gevormd. In verschillende volgorde deden de groepjes een aantal activiteiten. Verrassing was een speciaal bezoek van Fenrir, een echte wolfshond!

Nadat natuurgids Geert een infopraatje had gehouden (wat weet die man veel van wolven!), was er een schapen-vang spel waarbij wolven schapen moesten “’vangen”. Daarna was er een welverdiend pauzemoment, een enveloppenspel waarbij je vragen moest beantwoorden om ijslollystokjes te verdienen. Die konden de kinderen gebruiken bij eindspel waarbij alle groepen hun schaapskudde moesten zoeken op de hei en daarvoor een stevige omheining moesten bouwen met de verdiende lollystokjes. Dat ze goed hadden opgelet bij het praatje van gids Geert bleek wel, want ze hadden bijna alle vragen goed!

Er werd goed samengewerkt om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Er werd overlegd, uitgeprobeerd, verbeterd, extra-materialen toegevoegd, totdat elk groepje uiteindelijk een complete 4 sterrenbunker had gebouwd om hun schapen veilig te houden voor de wolf.

De kinderen hebben veel gedaan en veel geleerd. Dus mocht je meer willen weten over de wolf, vraag het gerust aan de onze Jeugd IVN-ers!

Verslag van Stefanie van Heck, coördinator Jeugd IVN

 

wolvenspel

Ontdek meer over

Deel deze pagina