rulle laarzenpad

Jeugd IVN-ers doen aan modderworstelen

Heeze Leende 24 september 2023

Zondag 17 september liepen de kids van het Jeugd IVN een stuk van het Rulse Laarzenpad. Het zal de ouders vast niet ontgaan zijn dat ze tijdens de route ook een stuk door de modder mochten banjeren, dansen of springen. Maar naast alle viezigheid hebben ze ook flink kunnen speuren!  Konijnenkeutels, paardenvijgen, tonderzwammen, strekspinnen en wespenspinnen, hop, naaldbomen/loofbomen, en heeeeeel veel kikkers. Eigenlijk was er op elke vierkante meter zoveel te zien dat ze niet ver hoefden te lopen om hun bingokaart met allerlei andere interessante natuurvondsten af te strepen. Alleen de hagedis bleek moeilijk te vinden… De kinderen hebben daarom “huiswerk” gekregen: als ze de komende weken in de buurt van de Strabrechtse heide komen, dan moeten ze maar eens onder de wortels van de heidestruiken spieken naar hagedissen.

Het was een heerlijke, avontuurlijke ochtend met veel speurwerk en leuke ontdekkingen. En thuis: allemaal.. onder de douche!

De volgende activiteit van het Jeugd IVN is op zondag 28 oktober. De kinderen beleven dan de “Nacht van de nacht” met de boswachter in de Herbertusbossen. Voor meer informatie over de activiteiten van het Jeugd IVN: neem contact op met even met Stefanie van Heck: 06-46789989.

Deel deze pagina