IVN Jongeren in Heeze-Leende in de startblokken

Heeze Leende 6 augustus 2023

Heb je zin in een maandelijks avontuur in de natuur samen met jongens en meiden van je eigen leeftijd, dan ben je binnenkort bij de jongerenafdeling van IVN Heeze-Leende aan het goede adres. Jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar die van de natuur en van actie houden kunnen dan lid worden van de “Avonturiers”.

Eens in de maand gaan we op zondagmorgen op pad naar een mooi natuurgebied. Waar ons Jeugd IVN (6-10 jaar) meestal een beetje in de buurt blijft gaan de “Avonturiers” wat verder weg. En we gaan ook andere dingen doen.

Trefwoorden zijn:

  • Avonturen beleven
  • Onderzoeken, ontdekken
  • Vrienden en vriendinnen maken
  • Actief en nieuwsgierig zijn
  • Plezier maken, samen genieten

En dat allemaal in onze mooie natuur!

De opzet van de “Avonturiers” staat nog in de steigers. Volgend jaar starten we officieel, maar dit najaar hebben we alvast een voorproefje. Op zondag 1 oktober gaan we proberen burlende edelherten te spotten in het Weerterbos. We krijgen daarbij hulp van een gids, die (bijna) alles weet van het gedrag van deze dieren. Spectaculair om ze te horen in de herfst en misschien krijgen we ze ook wel te zien! Zeker omdat we in het gebied zijn waar je normaal gesproken niet mag komen.

De bedoeling is dat de “Avonturiers” volgend jaar iedere maand een nieuw avontuur beleven, met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie. Dat komt neer op 9 à 10 activiteiten per jaar. We trekken er dus regelmatig op uit in de natuur, behalve als het heel slecht weer is. Dan hebben we een alternatief programma in ons IVN-gebouw, de Sleutelbloem. We houden ons dan bezig met onderzoekjes, zoals mossen en stenen bekijken onder de microscoop, braakballen uitpluizen en andere interessante dingen. Als we buiten zijn, gaan we ook regelmatig aan de slag, bijvoorbeeld helpen met het onderhoud van een natuurpad, zwerfafval opruimen of opschonen van de hei. Gewoon lekker de handen uit de mouwen! En tegelijkertijd leveren we daarmee een bijdrage aan herstel en behoud van de natuur.

De “Avonturiers” staan onder leiding van Willem van de Ven en Emanuel Nervo. Als je het leuk lijkt om je bij ons aan te sluiten, meld je dan aan voor de excursie naar het Weerterbos op 1 oktober. Daarna kun je kijken of je lid wilt worden (als je dat nog niet bent). Dat kost 12,50 per jaar. Meer informatie bij Willem en Emanuel. Stuur een mail naar avonturiers@ivnheezeleende.nl of bel met 06-3437 6748.

Ontdek meer over

Deel deze pagina