natuurbeheer

En of de handen uit de mouwen gingen.….

Heeze Leende 22 november 2023

Een zonnige en gezellig afsluiting van het jaar, beter konden we het niet treffen op zondag 19 november.

We waren van harte welkom in de prachtige natuurtuin van José, waar we mee mochten helpen met bladeren harken, wilgen knotten en de poel opschonen. Ondertussen werd er een kampvuurtje opgestookt en deeg gekneed om broodjes te bakken.

De kinderen werkten zich al gauw warm; vele blaadjes werden verplaatst van het gras naar de moestuin en van de bodem van de poel naar de composthoop. De poel op zich was ook een beleving, want door het natte weer stond deze hoger dan de steiger en door de warme dagen zwom er nog van alles in rond. Zo werden er larven ontdekt van salamanders, juffers, muggen en bootsmannetjes. Menig kind stond met zijn/haar voeten onder water op de steiger. Zo nu en dan gleed er iemand af en kon opdrogen bij het vuur, waar inmiddels de eerste broodjes al bruin aan het bakken waren. De kinderen hadden al snel een mooie tak afgeknipt en met een zakmes scherp gemaakt aan het einde, perfect om het deeg aan te prikken en lekker te roosteren. Compleet met warme chocomel was het goed toeven in de natuur!

Daarna werd er nog geëxperimenteerd met het poelenpak van José, een echt visserspak waarmee je dus in het water kunt zonder nat te worden. Helemaal geweldig!

Bedankt voor de gastvrijheid José, en kinderen: tot volgend jaar!!

Deel deze pagina