avonturiers

Avonturiers op speurtocht in het bos

Heeze Leende 22 november 2023

Het was toepasselijk herfstachtig op zondag 19 november in de Herbertusbossen, met grote modderplassen om in rond te stampen, miljoenen bladeren in alle kleuren op de grond, meer paddenstoelen dan ons lief was, en uiteindelijk ook nog prachtig weer waarbij de zon ons regelmatig door de lege bomen wist te bereiken. 

De zware regen van de week ervoor hadden een aantal zieken veroorzaakt, maar gelukkig waren er toch wat moedige Avonturiers naar de modderige bossen van Heeze gekomen om de herfsttocht mee te maken.  

Het werd een strijd tussen de meiden en de jongens, samen op pad om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren, allemaal om daarmee punten binnen te halen. Er moest bijvoorbeeld met loepjes worden gewerkt om mossen en algen op bomen te bekijken, een kompas om de migrerende vogels naar het zuiden te volgen, en spiegeltjes om de onderkant van paddenstoelen te bekijken. Ook werden de Avonturiers getest op hun kennis van bomen en struiken, moesten ze op zoek naar nieuwe knoppen, bruine kikkers vangen, en leerden ze over de winterslaap van dieren.  

Na ruim twee uur door het bos sjokken, puzzels oplossen en de zoektocht naar het grootste eikenblad, werden de punten geteld en een team tot winnaar verklaard. Maar ach ja, eigenlijk ging het toch om te leren door te beleven en daarbij hebben zowel de avonturiers als de begeleiders allemaal gewonnen. 

Deel deze pagina