Gevraagd:

Werkgroeplid Milieu en Landschapsbehoud

Vind jij behoud van onze natuur, een schoon milieu en het landschap in Heeze-Leende belangrijk? De IVN werkgroep Milieu- en Landschapsbehoud is op zoek naar jou! Wat doen zij? De werkgroep monitort wat er in onze omgeving gebeurt, zoals bouwplannen, aanleg van wegen en bomenkap. Bij plannen voor de buitenruimte wordt bekeken wat de impact ervan is op natuur en milieu, er wordt informatie opgevraagd bij de gemeente, geadviseerd en overlegd met ambtenaren en wethouder. Er wordt voorlichting gegeven aan burgers, boeren en buitenlui over biodiversiteit. Soms worden mogelijk illegale ingrepen in onze leefomgeving gesignaleerd. Lees op de IVN site wat zij nog meer doen (zie onder).

Er wordt eens per maand vergaderd in De Sleutelbloem aan Strabrecht in Heeze. Je bent welkom om langs te komen en eens ‘te proeven’ of meedoen wat voor je is. Voor vragen kun je mailen naar sandra.comics@gmail.com.

 

Binnen IVN Heeze-Leende houden de Kinderdoegroep en het Jeugd IVN zich bezig met de organisatie van activiteiten voor de jeugd tussen 6 en 12 jaar. Voor beide werkgroepen zoeken wij nog vrijwilligers:

Vrijwilliger Kinderdoe-activiteiten

Enkele keren per jaar organiseert de Kinderdoegroep activiteiten voor de kinderen. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van het IVN. Het is heel laagdrempelig, iedereen kan zich aanmelden en meedoen.

Interesse om vrijwilliger bij de Kinderdoegroep te worden? Meer weten

Begeleider Jeugd IVN

IVN Heeze-Leende heeft een eigen jeugdafdeling. De kinderen zijn lid van de vereniging. Elke maand komt het Jeugd IVN op de zondagochtend bij elkaar voor een nieuwe activiteit.

Interesse om begeleider van het Jeugd IVN te worden? Meer weten

Werkgroeplid curususteam

Het geven van cursussen is één van de pijlers van het IVN. Het is een kerntaak van onze vereniging. Op dit moment kampt de cursuswerkgroep met een onderbezetting omdat enkele leden gestopt zijn of tijdelijk minder tijd hebben. Daarom zoeken wij mensen die ons team willen versterken.

Meer weten