Gevraagd:

Vrijwilliger kinderdoegroep

De werkgroep Kinderdoegroep is druk op zoek naar enkele vrijwilligers om het team te versterken. Heb je interesse of weet je iemand in je directe omgeving?

Wat houden de kinderdoegroep in?

Een paar keer per jaar  worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, iedere keer met een bepaald thema. Kinderen leren zo op speelse wijze omgaan met de natuur. Voorbeelden van thema’s zijn: nestkastjes timmeren, konijnen, bijen, kleuren in de natuur, hakken op de hei, keien.

De kinderen worden door hun ouders of grootouders gebracht (meestal op een zondagochtend) en worden dan van 10 tot 12 bezig gehouden met één van bovenstaande thema’s. De ochtenden worden voorbereid door de werkgroep Kinderdoegroep, die momenteel uit 5 personen bestaat. Dat betekent een paar keer voor elke doe-ochtend brainstormen over de opzet van de ochtend, voorbereiden en assisteren tijdens de activiteiten.

Wat zoeken wij?

Wij zouden zeer geholpen zijn met enkele enthousiaste vrijwilligers, die onze groep willen versterken. Kennis van de natuur is een pre, maar het is niet strikt noodzakelijk. Wel moet je goed met kinderen om kunnen gaan in de basisschool-leeftijd.

Heb je belangstelling, neem dan contact op met de coördinator van de werkgroep, Weena Oskamp-Rantong (tel. 06-54705501 of e-mail: kinderactiviteiten@ivnheezeleende.nl)

Coördinator Evenementen en Ledenbinding:

Voor deze positie is er momenteel een vacature. Voor nadere informatie:     e-mail: secretariaat@ivnheezeleende.nl

uitgebreide taakomschrijving

Vrijwilliger Milieu- en Landschapsbehoud

Vind jij behoud van onze natuur, een schoon milieu en het landschap in Heeze-Leende belangrijk? De IVN werkgroep Milieu- en Landschapsbehoud is op zoek naar jou! Wat doen zij? De werkgroep monitort wat er in onze omgeving gebeurt, zoals bouwplannen, aanleg van wegen en bomenkap. Bij plannen voor de buitenruimte wordt bekeken wat de impact ervan is op natuur en milieu, er wordt informatie opgevraagd bij de gemeente, geadviseerd en overlegd met ambtenaren en wethouder. Er wordt voorlichting gegeven aan burgers, boeren en buitenlui over biodiversiteit. Soms worden mogelijk illegale ingrepen in onze leefomgeving gesignaleerd. Lees op de IVN site wat zij nog meer doen (zie onder).

Er wordt eens per maand vergaderd in De Sleutelbloem aan Strabrecht in Heeze. Je bent welkom om langs te komen en eens ‘te proeven’ of meedoen wat voor je is. Voor vragen kun je mailen naar sandra.comics@gmail.com.