Werkgroep Natuur Actief

Natuur Actief -Logo2017Zin in een leuke, informatieve avond over de natuur? Kom dan naar een Natuur Actief avond!

Voor wie?

Natuur Actief avonden zijn er voor en door natuurliefhebbers. We nodigen ook niet - IVN/KNNV leden van harte uit om te komen! En uiteraard zijn we er voor jong en oud...

 

Wat kunt u verwachten?

We hebben meestal drie onderwerpen per avond. Die altijd met de natuur te maken hebben. Zo hadden we de redactrice van natuurtijdschrift Roots te gast, lieten we films zien, kwam Hans Dorrestijn op bezoek, werd er verteld over een natuur tv-programma, speelden we een quiz of was er aandacht voor vleermuizen, uilen (braakballen), insecten etc.

Wanneer?

De Natuur Actief avonden worden twee maandelijks georganiseerd op de 3de dinsdag van de maand, met uitzondering van de zomermaanden. Wij bieden u een spetterende avond met afwisseling in onderwerpen en presentatievormen. De avonden beginnen om 20.00 uur en eindigen tegen 22.00 uur. Een enkele keer starten wij eerder wanneer Natuur Actief vanaf locatie presenteert. Kijk in onze agenda voor de exacte data, locatie en tijden.

Kosten

Wij hebben als werkgroep geen winstoogmerk. Wel maken wij kosten (zaalhuur, geluid, etc.) en die moeten afgedekt worden. Wij vragen daarom standaard € 3,- entree. Wijken wij hier van af, dan leest u dit in het activiteitenoverzicht of in onze nieuwsbrief.

Waar?

De reguliere avonden werden tot 2017 altijd verzorgd in Hotel Ruimzicht, Kilderseweg 19 te Zeddam. Vanaf 2017 zijn wij ook avonden op locatie gaan organiseren met een combinatie van lezingen en excursie. In 2019 zit Natuur Actief ook met regelmaal op een nieuwe locatie te Loerbeek. Kijk in deactiviteitenagenda voor vanaf waar wij optreden.

Presentatie

De Natuur Actief avonden worden gepresenteerd door Carin Holtslag (zie foto). Voor onze onderwerpen nodigen wij een deskundige uit. Dat kan iemand van een andere werkgroep zijn, iemand van een school of stichting, een expert op het gebied van wolven of hagedissen tot zelfs een bekende Nederlander (Gerrit Hiemstra, Nico de Haan). Als publiek doet u mee met discussies, workshops en uiteraard is er  ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Zij staan hiervoor open.

facebook logoGeinformeerd blijven

Ontvangt u graag voor iedere bijeenkomst van Natuur Actief een persoonlijke uitnodiging, laat het ons weten. Stuur ons een e-mail: natuuractief@ivn-doij.nl.

U kunt ons ook vinden op Facebook en Instagram! Leuk en informatief. Neem eens een kijkje en like ons op Facebook en/of Instagram.

Samenwerking KNNV

Vanaf 2016 werkt Natuur Actief samen met de KNNV Afdeling Doetinchem. We hebben onze krachten gebundeld.

Coördinator

Marleen Hofman
Telefoon: 0049 - 28 74 90 17 05
E-mail: natuuractief@ivn-doij.nl

Jaarverslag 2018 Natuur Actief