Regiowerkgroep Rondom Strang & Iessel

Ons werkgebied ligt in grote lijnen tussen het Montferland, Dinxperlo en Doetinchem in de gemeenten Oude IJsselstreek en Aalten. Twee Duitse riviertjes komen vanuit Duitsland ons werkgebied binnen: de Bocholter Aa en de Issel. In Nederland worden dat de Aa-strang en de Oude IJssel. Bij Ulft komen zij samen en aan deze stroompjes ontleent onze werkgroep zijn naam. De Oude IJssel is een belangrijke natte ecologische verbindingszone (EVZ).

Lees hier ons Jaarverslag 2022 regiowerkgroep RS&I

Omgeving

Ons landschap is heel gevarieerd: in het oosten een coulissenlandschap met dekzandruggen, kopjes met essen daartussen en bospercelen. In het westen ligt het voormalige stroomgebied van de Rijn met oeverwallen en vogelrijke grindgaten. Langs de Oude IJssel vind je rivierduinen die in de laatste ijstijd uit de Rijn opgewaaid zijn. Tussen Varsseveld en Aalten ligt in een vochtig, laag gelegen bekken, het Aaltense Goor en zijn er talloze beken, poelen en poeltjes te vinden met verrassend veel en gevarieerd leven. Op veel plaatsen is nieuwe natuur aangelegd en worden landgoederen gerealiseerd.

Excursies

Onze excursies staan op deze website, in ons gedrukte jaarprogramma en de media.

Op aanvraag verzorgen wij excursies onder leiding van een of meer IVN-gidsen voor bijv. familie, buurt, vereniging, school, medewerkers of collega’s. Ook voor kinderpartijtjes worden wij regelmatig gevraagd.

Kijk hier voor een overzicht van ons complete aanbod én onze tarieven.

Geïnteresseerd?

Vind je de activiteiten van onze werkgroep interessant of wil je lid worden van onze werkgroep? Je bent van harte welkom! Klik hier om je aan te melden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Coördinator

Frank ter Berg
Telefoon: 0315 – 323 764

E-mail: frankterberg@gmail.com