Verhuur Veldwerkkar

IVN De Oude IJsselstreek beschikt over een veldwerkkar. Deze veldwerkkar is te huur.

De veldwerkkar is te gebruiken bij wateractiviteiten voor groepen van 30 á 40 personen. De kar bevat vier onderzoektafels met schragen (aan een tafel kunnen maximaal acht mensen staan). Het vissen vindt plaats in tweetallen, waarbij elk tweetal een schepnet en emmer meekrijgt. Verder zitten er diverse soorten loepjes, binoculairs en zoekkaarten in de kar.

Op locatie moet er genoeg ruimte zijn voor de kar, tafels en viskrukjes. De locatie moet ook goed bereikbaar zijn voor een auto met waterkar. Drassige locaties met ongelijke (schuine) ondergrond vallen dus af.

IVN De Oude IJsselstreek - Slootjesdag 2017

De veldwerkkar kan ook worden ingezet in het bos of park, met bijvoorbeeld grondboren e.d. voor bodemonderzoek.

De kar kan vergrendeld worden met hangsloten aan de deuren en een disselslot, zodat hij evt. ook langer dan een dag op locatie kan blijven.

Degenen die de kar lenen/huren dienen zelf toestemming te vragen aan de terreineigenaar en voor een flora-/fauna ontheffing te zorgen. IVN-gidsen die de wateractiviteiten zo nodig ondersteunen zijn doorgaans zelf in het bezit van een flora-/fauna ontheffing.

Wil je weten of de veldwerkkar beschikbaar is? Neem dan contact op met de werkgroep Cursussen: cursussen@ivn-doij.nl of telefonisch via 0314 – 631 779.

Kijk voor alle voorwaarden met betrekking tot het huren van de veldwerkkar in onderstaande huurovereenkomst:
Huurovereenkomst Veldwerkkar (PDF)