Regiowerkgroep Graafschap

Onze werkgroep bestaat uit een stel enthousiaste mensen met liefde en aandacht voor natuur, cultuur en duurzaamheid, die samen de doelstelling van het IVN willen uitdragen.

Lees ons jaarverslag over het jaar 2022:

Jaarverslag 2022 regiowerkgroep Graafschap

Wat doet onze werkgroep?

Wij verzorgen wandelingen, excursies en/of fietstochten in de omgeving van Doetinchem, Wehl, Eldrik, Gaanderen, Langerak, Zelhem, Halle, Doesburg en Hummelo en Keppel. Een overzicht van onze activiteiten vind je in het jaarprogramma van onze afdeling.

Voor kinderen organiseren we elk seizoen diverse activiteiten, zoals struintochten, waterdiertjes scheppen en herfstactiviteiten.

Verder verzorgen wij op verzoek wandelingen en excursies voor bijvoorbeeld buurtverenigingen, scholen en families.

Klik hier voor een overzicht van ons complete aanbod en tarieven.

Ook kinderpartijtjes zijn erg gewild, waarbij ouders van harte worden uitgenodigd om te assisteren.

Voorbeelden van wandelingen en excursies

In ons gebied wandelen en/of fietsen we vooral in diverse delen van de stad Doetinchem, bijvoorbeeld: De Huet, park Overstegen, de Ruige Horst, de Slangenburg, landgoed Hagen, de Kruisbergse bossen, de Wrange/de Pol bij Gaanderen, landgoed Enghuizen in Hummelo, bij kasteel Keppel, het stroomgebied van de Rode Beek in Hummelo, Stilliwald in Wehl en op de Hoge Linie in Doesburg.

Tijdens onze tochten besteden we aandacht aan de fauna en flora, het landschap, de geschiedenis en de ecologische verbindingszones en duurzaamheid. In de loop van de jaren hebben we heel wat documentatie over de diverse (natuur)gebieden verzameld waaruit onze gidsen kunnen putten.

Een aantal gidsen van onze werkgroep heeft zich gespecialiseerd, bijvoorbeeld in wilde planten, vogels, mossen en paddenstoelen. Hun kennis delen ze graag met hun collega’s die daarvan dankbaar gebruik maken bij de voorbereiding van een activiteit. Waar nodig werken we samen met andere werkgroepen van onze afdeling, zoals de Zoogdierenwerkgroepde Vogelwerkgroep, de werkgroep Duurzaamheid, Landschapsbeheer en de werkgroep Cursussen.

Vergaderingen

We komen 5 à 6 keer per jaar bij elkaar om op een ontspannen manier van gedachten te wisselen, de taken te verdelen en verslag te doen van de diverse werkzaamheden. 1x per jaar maken de werkgroepleden een uitstapje (met aanhang) naar een interessant gebied. Leuk en leerzaam, maar vooral gezellig.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden van bovenstaand verhaal, en wil je je verdiepen in de kennis van de natuur, dan is er de mogelijkheid een natuurcursus van zes bijeenkomsten of de gidsenopleiding van anderhalf jaar te volgen. Kijk voor meer informatie op de pagina van onze werkgroep Cursussen.

Ben je geïnteresseerd in de activiteiten van onze werkgroep? Wil je onze werkgroep komen versterken? Dan ben je van harte welkom. Neem contact op met onze coördinator om een keer vrijblijvend te komen kijken of klik hier om je aan te melden als lid.

Coördinator

Peter van Nistelrooij
Telefoon: 06 – 835 624 90

E-mail: graafschap@ivn-doij.nl