Vogels

Negenentwintig nestkastjes voor de vogels in onze regio!

De Oude IJsselstreek 22 februari 2024

Op zaterdagmiddag 17 februari werd de Ruumte in Halle omgebouwd tot timmerwerkplaats.
Tonnie en Henk hadden van tevoren 21 bouwpakketjes voor nestkasten klaar gemaakt voor deze middag. We dachten: dat is meer dan genoeg! Maar wat schetst onze verbazing, er kwamen maar liefst 29 kleine timmermannetjes en -vrouwtjes op deze activiteit af!
In allerijl werden er nog 8 bouwpakketjes bijgemaakt, zodat alle aanwezige kinderen aan de slag konden.

Eerst heetten we alle kinderen, en hun aanwezige ouders of grootouders, van harte welkom. En vervolgens stelden wij ons netjes voor. Er waren zes IVN-gidsen aanwezig bij deze activiteit en dat was maar goed ook want zo konden we alle kinderen goed begeleiden.

We lieten eerst een filmpje zien. Daarin kon je goed zien hoe de pimpelmees zijn nieuwe nestkastje inricht en vervolgens zijn eitjes legt. Enthousiast zijn we daarna begonnen.
Er waren vier tafels waaraan we konden werken en de bouwpakketjes werden uitgedeeld. Er was één kastje dat als voorbeeld diende: zo moet het worden!

 

Het werd een oorverdovend kabaal, wat denk je van 29 hamers die volop werden gebruikt om de spijkers erin te slaan! Sommige kinderen waren echt handig en snapten meteen hoe je het bouwpakketje in elkaar moest zetten. Anderen kregen hulp van de gidsen of van de aanwezige familieleden.
We hadden een pauze ingelast met wat drinken en een koek, nou die pauze duurde niet lang want iedereen wilde verder om zijn nestkastje af te maken.
Sommige kastjes werden met stiften vol getekend. Ik zag er eentje met de volgende tekst:
WELKOM VOGELTJE. Schattig toch?

Wij kijken terug op een geweldig geslaagde middag, en…29 broedparen hebben een onderkomen!

Ontdek meer over

Deel deze pagina