Wandelen met IVN “Ieder vogeltje zingt zoals.…”

De vogelwerkgroep van IVN Heeze-Leende gaat één keer per jaar met publiek op pad en het mooiste is om dat in de maand maart te doen. Er zijn al wat vogels terug en er zitten nog niet veel bladeren aan de bomen zodat we ze goed kunnen zien. Deze keer houden de natuurgidsen het dicht bij huis in de Herbertusbossen. Let op: de wandeling op zondag 19 maart begint op 9.00 uur vanaf het einde van de Boschlaan. Het is dus een activiteit voor vroege vogels!

De Herbertusbossen is een oud bos met hoog opgaand loof- en naaldhout in de buurt van kasteel Heeze en aansluitend op de Strabrechtse Heide en de Lange Bleek. Het bos heeft een rijk vogelleven. Erdoorheen meandert de Sterkselsche Aa. Deze beek ondergraaft de oevers, waardoor bomen neerstorten. De ijsvogel is daar blij mee, want door die kluiten heeft hij ieder jaar geschikte oevers om zijn nestholte uit te graven. Misschien spotten we er wel één langs de beek tijdens de wandeling.

We moeten maar afwachten wat we te zien krijgen maar in ieder geval zullen dat veel algemene soorten zijn zoals diverse spechten en mezen. Maar met een beetje geluk zien we de bonte vliegenvanger of het goudhaantje. De boomklever zullen we zeker zien.

En wat het gezang betreft: het begint te komen….Het voorjaar is in de lucht!

Waar
Parkeerplaats Brabants Landschap
Einde Boschlaan
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina