Kinderen mogen mee padden overzetten

Deze maand krijgen kinderen tussen 6 en 12 jaar nog één keer de kans om te komen kijken bij het overzetten van padden, kikkers en salamanders over de Somerenseweg in Heeze. En misschien kunnen ze zelfs wel een handje meehelpen met het overdragen van de emmers naar de overkant. Want dat gebeurt iedere dag door een groepje vrijwilligers en de meeste kinderen vinden het superspannend om het een keer mee te maken. Ze moeten natuurlijk wel goed begeleid worden zodat iedereen veilig blijft en dat nemen de jeugdwerkgroepen van het IVN voor hun rekening.

Het gaat om de zondagochtend 12 en 19 maart vanaf 7.30 uur, bij zonsopkomst dus. Daarom is het op 26 maart ook om 8.30 uur vanwege het verzetten van de klok. Dat betekent dat je vroeg je bed uit moet maar dat doen de amfibieën ook. Per zondag zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij, want misschien is het wel de laatste keer dit seizoen!

Natuurlijk weten we niet van tevoren of er padden e.d. zijn, want dat hangt van het weer af. Als het koud is dan blijven ze lekker onder bladeren liggen en zijn de emmers leeg. Maar als het ’s nachts een graad of 7 is (of warmer) en het regent een beetje, dan vinden ze dat heerlijk en beginnen ze te kruipen.

Lijkt het je leuk om dit een keer mee te maken, meld je dan aan bij Stefanie van Heck (06-46789989). Auto’s kunnen het best langs de Vlaamseweg geparkeerd worden, dat is het veiligste. Daar worden de kinderen opgepikt en meegenomen naar de emmers langs de Somerenseweg.

kinderen padden overzetten
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Ja

Stefanie van Heck

coordinator Heeze Leende

Ontdek meer over

Deel deze pagina