De Oude IJsselstreek
Overig
Op
dinsdag17jan201720:00

Natuur Actief

Zin in een leuke, informatieve avond over de natuur? Kom dan naar een Natuur Actief avond!

Meerdere keren in het jaar organiseert Natuur Actief op een dinsdag een leuke avond voor natuurliefhebbers. Onze activiteiten gaan het gehele jaar door en worden vooral gehouden in Hotel-Restaurant Ruimzicht te Zeddam. Enkele activiteiten vinden plaats op locatie met gecombineerde excursie. U bent bij Natuur Actief van harte welkom, ook als u géén lid bent van het IVN!

Klimaat, grondwater en natuur in verandering

Hoog water bij stuw De Pol Etten in Oude IJsselWat doet u als uw planten dorst hebben? Domme vraag, water geven natuurlijk! Maar niet elk water is hetzelfde. Sommige planten groeien alleen maar als ze gevoed worden door een specifiek soort water. Zit er verschil in water dan? Professor Ingenieur Flip Witte is ecohydroloog en gaat met ons kijken hoe met name grondwater de vegetatie in natuurgebieden beïnvloedt en bepaald; Wat is dat eigenlijk grondwater en waar komt het vandaan?

Wat zou er kunnen gebeuren met 'ons' water nu het klimaat aan het veranderen is? Wat is er nu al van te zien? En hoe kunnen we beter met ons grondwater omgaan? Hierover gaat hij in het tweede deel van de avond met ons in gesprek. U mag uiteraard ook deze avond weer vragen stellen, dus neem ze mee!

Welke boom is dit?

Er is meer deze avond. Carin komt weer met een leerzame activiteit. Welke boom is dit? Best lastig? Toch zijn ook kale bomen te herkennen. Hoe? Dat gaan we op deze avond uitproberen.

Raad het plaatje

En natuurlijk is er weer een intrigerend raadplaatje. Weet u wat er op de afbeelding hiernaast staat?

Tijdens de Natuur Actief avond krijgt u van Marga Thomassen het antwoord. Op het raadplaatje van november stond klein zonnedauw.

----------------------------------------------------------------

Natuur Actief is een werkgroep van IVN De Oude IJsselstreek met een eigen webpagina. Bent u actief op Facebook? Neem dan eens een kijkje op https://www.facebook.com/NatuurActief.

Bovendien kunt u zich inschrijven via natuuractief@ivn-doij.nl voor onze nieuwsbrief/uitnodiging. U ontvangt dan twee weken voor aanvang van  een Natuur Actief avond een uitnodiging met daarin de onderwerpen. Incidenteel kunt u een extra bericht ontvangen bij een speciale gelegenheid.

Algemene informatie

dinsdag 17 januari 2017 - 20:00 tot 22:00
Inloop vanaf 19:30 uur. Aanvang avond om 20:00 uur.
Locatie: 
Hotel Ruimzicht
Kilderseweg 19
7038 EH Zeddam
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 3,00 p.p. *)

*) Komt een prominente spreker de Natuur Actief-avond opluisteren? Dan bedraagt de entreeprijs € 7,50.
Consumpties zijn voor eigen rekening.

Contactpersoon: 
Google Maps image