De Oude IJsselstreek
Overig
Op
dinsdag19sep201720:00

Natuur Actief

Zin in een leuke, informatieve avond over de natuur? Kom dan naar een Natuur Actief avond!

Meerdere keren in het jaar organiseert Natuur Actief op een dinsdag een leuke avond voor natuurliefhebbers. Onze activiteiten gaan het gehele jaar door en worden vooral gehouden in Hotel-Restaurant Ruimzicht te Zeddam. Enkele activiteiten vinden plaats op locatie met gecombineerde excursie. U bent bij Natuur Actief van harte welkom, ook als u géén lid bent van het IVN!

De wonderbaarlijke wereld van de libellen in de Achterhoek

Bloedrode Heidelibel (W. Thus)Op dinsdagavond 19 september starten wij om 20:00 uur met gastspreker Wim Gerritsen. Wim is een groot libellenliefhebber en weet daar dan ook veel over te vertellen. Hij wil de bezoekers van Natuur Actief dan ook graag meenemen op libellenreis door de zuidelijke en oostelijke Achterhoek.

Wim zal vertellen over diverse libellensoorten in enkele soortenrijke onderzoeksgebieden die hij graag bezoekt. De populairste gebieden voor libellen en juffers zijn volgens Wim dan ook vooral het Azewijnse Broek (zandwinning), Heidenhoekse vloed, Oude IJssel en de omgeving van Winterswijk.

Met foto’s, film, zoekkaarten, boekjes en zelfs echte larvehuiden neemt hij ons mee op reis in de wonderbaarlijke wereld van de Libelle.

De Zumpe: een uniek stukje natuur!

KNNV DoetinchemDe Zumpe, een 3,2 ha groot natuurgebied in Doetinchem, waarvan de KNNV al ruim 100 jaar de eigenaar is. Esther Korndewal, coördinator van de beheergroep van de Zumpe, komt ons meer vertellen over dit unieke stukje natuur.

Het KNNV zorgt voor de instandhouding van het oorspronkelijke beschermde karakter van het gebied. Er wordt door de leden van de KNNV regelmatig onderzoek gedaan naar de planten en dieren die er voorkomen.

Ook zet de KNNV zich in voor de versterking van de natuur buiten hun eigen terreinen en werkt mee aan het proces van de gemeente Doetinchem om De Zumpe uit te breiden naar 120 hectare nieuwe natuur.

De bezoekers van Natuur Actief wordt uitgelegd hoe zij dit door beheer en bescherming (het gebied is niet toegankelijk voor publiek) willen bereiken.

 Aansluitend zal Marcel Hendriks (lid beheergroep De Zumpe), die naast zij dagelijkse werk als vrijwilliger veel buiten te vinden is, een fraaie fotopresentatie vertonen van De Zumpe. Marcel is namelijk hobbyfotograaf en legt zo alles facetten van De Zumpe op de digitale plaat vast.

Boek: Na aanleiding van het 100-jarig bestaan van het KNNV is een uniek fotoboek gemaakt over De Zumpe. Dit unieke fotoboek is alleen deze avond voor 12 euro te koop!

Raad het plaatje

raad het plaatje sept 2017Ook dit najaar is er weer een 'Raad het plaatje'! Weet u wat er op de bovenstaande foto te zien is? Reageren kan op onze facebookpagina, of doe live mee op de Natuur Actief avond. Op 19 september krijgt u van ons het antwoord. 

Onze laatste Natuur Actief vond plaats in mei toen wij op locatie waren in Biotopwildpark Anholter Schweiz. Het verslag van deze avond staat op de website zodat u het nog eens rustig kunt nalezen. Op facebook zijn door meerdere bezoekers van deze Natuur Actief avond fotoreportages geplaatst; het bekijken meer dan waard!

-----------------------------------------------------------------

Natuur Actief is een werkgroep van IVN De Oude IJsselstreek met een eigen webpagina. Bent u actief op Facebook? Neem dan eens een kijkje op https://www.facebook.com/NatuurActief.

Bovendien kunt u zich inschrijven via natuuractief@ivn-doij.nl voor onze nieuwsbrief/uitnodiging. U ontvangt dan twee weken voor aanvang van  een Natuur Actief avond een uitnodiging met daarin de onderwerpen. Incidenteel kunt u een extra bericht ontvangen bij een speciale gelegenheid.

Algemene informatie

dinsdag 19 september 2017 - 20:00 tot 22:00
Inloop vanaf 19:30 uur. Aanvang avond om 20:00 uur.
Locatie: 
Hotel Ruimzicht
Kilderseweg 19
7038 EH Zeddam
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: € 3,00 p.p. *)

*) Komt een prominente spreker de Natuur Actief-avond opluisteren? Dan bedraagt de entreeprijs € 7,50. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Contactpersoon: 
Google Maps image