Vogelwerkgroep "De Spotvogel"

De vogelwerkgroep is een groep enthousiaste vogelaars die als doelstelling heeft om meer over vogels te leren door samen waar te nemen tijdens excursies. Wij willen in eerste instantie genieten van de vogels en van de natuur (het is dan ook een vogelkijkgroep), maar soms wordt er ook “gewoon” gewerkt. Zo inventariseren wij vogels op de Strabrechtse Heide en houden we vogeltellingen o.a. van bosuilen, klapeksters en nachtzwaluwen. Verder doen enkele leden mee aan het plaatsten van nestkasten voor steen- en kerkuilen.

Excursies

Tijdens een excursie worden meestal veel vogelsoorten waargenomen. De waarnemingen worden genoteerd op een tellijst. De laatste tellijsten vind je meestal onderaan deze pagina. Iedere twee weken houden we op zaterdag een excursie, soms in de buurt, soms wat verder weg. Verder zijn er regelmatig studieavonden bijv. over roofvogels, over steltlopers of over eenden & ganzen.

Wij nodigen mensen die geen lid zijn van de vogelkijkgroep uit om eens mee te gaan met een excursie.  Je hoeft geen ervaring te hebben als vogelaar. Het aantal mensen dat per excursie mee kan is echter beperkt. Daarom is vooraf aanmelden bij de contactpersoon verplicht. Het vertrek is meestal vanaf het gemeentehuis in Heeze. De excursies worden enige weken van te voren aangekondigd onder Activiteiten.

Brochure

heeze-leende_brochure_vogelgroep.pdf


Contactpersoon:
 Jan de Vries 06-3948 4388 ivnhl-spotvogel@outlook.com

De werkgroep houdt een blog bij op http://spotvogel-ivnhl.blogspot.nl/ en we hebben ook een Facebook pagina: https://www.facebook.com/De-Spotvogel-801608509947473/?ref=ts&fref=ts

 

Activiteiten 2019

Verslag vogelwerkgroep Schuitwater 08-06-2019

Verslag vogelwerkgroep Zouweboezem 01-06-2019

Verslag vogelwerkgroep Noordwaard 13-04-2019

Verslag vogelwerkgroep Koningssteen 27 april 2019

Verslag vogelwerkgroep de Banen feb 2019