Verslag van zo maar een werkdag in de Bostuin Tuin en moestuin

Verslag van zo maar een werkdag in de Bostuin

Almere 28 oktober 2018

tekst en foto’s: Irma

Wat was het de derde zaterdag van oktober een heerlijke werkdag! De weersvoorspellingen waren minder maar als zo vaak pakte het veel beter uit. Het begon natuurlijk al goed met de overheerlijke worteltaart van Maud. Zo wordt een traditie geboren……wie bakt voor 17 november taart?

We verwelkomden 2 nieuwe gezichten: Jolanda & Jan. Een super paar want zij zorgden dat er heel wat kruiwagens plantmateriaal op de composthoop belandde! We hopen dat ze de Bostuin een warm hart toedragen en dat we ze vaker mogen treffen op de werkdag.

In ieder geval gaf de taart de nodige energie-boost voor de slag om de Bostuin! Herbert had heel wat op zijn te-doen lijstje staan: zowat alle uit de kluiten gewassen planten, mochten gehalveerd worden: Guldenroede, Kogeldistels, Koniginnekruid, Kaardebollen…. Een aantal uitgespitte pollen belandden niet op de composthoop maar vonden ergens in Almere een plekje. Zo werd ik een hoge rose Aster rijker waar ik al jaren een oogje op had! Jan probeerde zijn ‘plantenklok’ weer op te schonen en kreeg daarbij hulp van Anneke. Coby & Els lieten de handen weer wapperen in het Vlinderstuk dat we inmiddels het Els & Coby-stuk kunnen noemen ;-).

Leny, Jan & Jolanda bogen zich over het terugdringen van de Guldenroede. Joke ging op zoek naar de te vele Kaardenbollen. Maud en ik bonden de strijd aan met de Kogeldistels…. echter spoedig schot mij te binnen dat ik de Valse Verflupine zou halveren voor IVN-Woerden. Dat was al een klus op zich: de wortels waren zo taai als boomwortels! Ook het halveren van de plant leek alleen te lukken met een bijl, bij gebrek hieraan bood een grote snoeischaar uitkomst. Zondag aanstaande wordt deze stek gedropt in Woerden!

Aan het einde van de ochtend verenigden de mannen hun krachten, om een flinke pol Rietsigaren uit de vijver te trekken…..dat nog maar net goed ging want er was een glijpartij die gelukkig niet vochtig eindigde.

Langzaam taaiden iedereen af naar persoonlijke bezigheden, moe maar voldaan. Het Roodborstje bleef met de taart-kruimels achter.

Hartelijke groetjes & super bedankt voor de gezellige werkdag & tot 17 november!

bostuin 1abostuin 1bbostuin 1cbostuin 1dbostuin 1e

Elke derde zaterdag van de maand is er een openbare werkdag in de IVN Bostuin. Buurtbewoners en belangstellenden zijn dan altijd welkom! De IVN Bostuin ligt in het Vroege Vogelbos, naast theehuis Het Eksternest.

Terug naar: IVN Bostuin

Ontdek meer over

Deel deze pagina