Meerdaagse IVN Trektocht Flevoland

Meerdaagse IVN Trektocht Flevoland

Almere 26 juli 2022

Wandel door de provincie tijdens de drie- of zesdaagse IVN Trektocht. Ga door Nationaal Park Nieuw Land, langs de Flevolandse randmeren, langs moerasgebieden en ontdek de bijzondere Flevolandse bossen.

Route en overnachting
Er is keuze uit twee driedaagse trektochten, of maak er gelijk een zesdaagse tocht van, en loop van Almere tot en met Dronten. De trektocht is door IVN Flevoland in samenwerking met vrijwilligers van IVN-afdelingen in Almere, Dronten en Zeewolde opgezet. De trektocht is gerealiseerd met een bijdrage van provincie Flevoland.

De route is te volgen via de IVN Routes app. Op de route hoor je op verschillende plekken een verhaal over de geschiedenis zoals het verhaal van ‘Kiek en Dief.’ Kiek en Dief zijn twee zeevogels die al sinds mensenheugenis het luchtruim boven de voormalige Zuiderzee bevolken. Ze vertellen je graag over voormalige werkhavens, binnen- en buitendijken. Ze weten de achtergrond van ieder vliegtuig- en scheepswrak en wijzen je op sporen van grote grazers, bevers en de zeearend.

Onderweg kun je uitrusten en overnachten bij lokale recreatieondernemers die je alles kunnen vertellen over hun natuurgebied.

Alle informatie over deze meerdaagse IVN trektocht door Flevoland vind je hier.

trektocht

Deel deze pagina