Welkom bij IVN Almere

Door mensen in aanraking te brengen met natuur worden zij zich bewust van de waarde ervan. Daarom laten wij jong en oud de natuur van dichtbij beleven.

Dat doen we o.a. door onze maandelijkse natuurexcursies, met workshops en de jeugdnatuurclub. Maar ook door beheerwerkzaamheden in de natuur, bijvoorbeeld in de IVN Bostuin, op de verfplantenakker in het Den Uylpark of in de IVN Bomentuin op de Kemphaan.

Wees welkom bij het IVN !

Activiteiten

Bekijk alle

Uitgelicht

Markante Bomen Almere

boomkroonLoop je ook wel eens langs een boom en verwonder je je dat die boom je nog nooit eerder opgevallen is?

Gaat het je niet zozeer om allerlei wetenschappelijke feitjes over bomen maar meer om de beleving, de esthetiek en het verhaal van een boom …. nou dan is deze pagina voor jou.

Markante Bomen Almere

Publicaties IVN Almere

De Almeerse IVN-ers willen je heel graag de natuur laten beleven, Dat doen ze mondeling tijdens onze natuurexcursies. Maar het gebeurt ook schriftelijk door brochures of zelfs kleine boekjes te maken van natuuronderwerpen. Die worden dan een keer gemaakt, maar vervolgens verdwijnen ze na een tijdje weer uit beeld. Dat is zonde van alle moeite die erin is gestopt.

Daarom is er nu een pagina met publicaties die door vrijwilligers van IVN afdeling Almere zijn gemaakt.

Publicaties

Sfeerimpressie werkdag Bostuin

In het begin van 2023 willen wij nog even terug blikken op het bostuinjaar 2022.
Het hele jaar door wordt elke derde zaterdag van de maand een werkdag georganiseerd in de IVN Bostuin. Vrijwilligers zetten zich belangeloos in om deze tuin mooi te houden.
Hier zie je een sfeerimpressie van zo’n dag: