Kroningsboom

De Kroningsboom is een herdenkingsboom ter gelegenheid van het koningschap van Koning Willem Alexander. De boom is geplant op 9 april 2013 en is afkomstig van een andere locatie in Almere. Langs de Evenaar in Almere Buiten staan rijen Krimlindes en daar is er een van uitgekozen om als Kroningsboom verder te gaan. Een krimlinde druipt veel minder dan een gewone linde en dat is op deze locatie een welkome eigenschap.

Dit is de plek waar een imposante boom hoort te staan, midden in de stad, voor het stadhuis. De boom staat er, imposant is hij nog niet maar dat kan komen als hij hier ongestoord verder kan groeien. Aan de aanleg heeft het niet gelegen, kosten nog moeite zijn gespaard om deze boom op deze plek te kunnen planten. Dat heeft alles te maken met de versteende omgeving waarin hij een standplaats kreeg. Die is zodanig aangepast dat de boom toekomst heeft maar het is daardoor wel een kostbare aangelegenheid geweest.

Er kwam heel wat kijken bij de aanplant van de Kroningsboom. De granieten vloer moest worden opengelegd om het plantgat te graven.
Locatie: Stadhuisplein voor het stadhuis

 

tekst en foto’s: Herbert Koster