Opleiding Moestuincoach

Weet jij al veel over natuurlijk moestuinieren? Droom je ervan om je kennis en ervaringen te delen met kinderen? Word dan moestuincoach en ga aan de slag op scholen en kinderopvangcentra!

Dankzij diverse financiële ondersteuningsmogelijkheden krijgen scholen nu de kans om moestuinieren op te nemen in het onderwijsprogramma. Echter, niet iedere leerkracht heeft groene vingers. Daarom leiden wij graag alle moestuinliefhebbers en experts op tot ware moestuincoaches die scholen en kinderopvang kunnen bijstaan. Dat kan op het schoolplein, nabij de school in bijvoorbeeld een volkstuin of een buurttuin, op het erf van een boer, in een tuin bij een zorgcentrum voor ouderen of misschien wel in jouw eigen tuin.

De opleiding tot moestuincoach bestaat uit een trainingsprogramma van 4 dagen door professionele lesgevers van Velt en IVN. De opleiding bied je een stevige basis om aan de slag te gaan en om je verder te specialiseren in één of meerdere domeinen waarin een coach actief is. Theorie wordt onmiddellijk gekoppeld aan kleine praktische opdrachten tijdens de cursusdagen zelf. Zo geef je een korte gastles op een school en werk je (alleen of in groep) een eindopdracht uit. Na de opleiding ga je aan de slag met concrete vragen van scholen en/of kinderopvang omtrent moestuinieren.

Bekijk het actuele cursusaanbod

In 2022 zijn er in elk geval opleidingen in Utrecht, Zuid-Holland, Drenthe, Limburg, Gelderland en Friesland. Mogelijk komen er nog meer provincies en data bij. Houd het activiteitenoverzicht in de gaten voor alle moestuincursussen en opleidingen.