4

Primair onderwijs

De klas of school vergroenen of met de klas schooltuinieren? Ontdek de Natuurrijke School.

Wetgevingsoverleg ‘Onderwijs en corona Primair en voortgezet onderwijs’

Voortgezet onderwijs

Op natuurkamp of meedenken en praten over de maatschappij, ontdek het aanbod voor VO.

Kinderopvang

Speciaal voor de kinderopvang en buitenschoolse opvang ontwikkelde activiteiten, lespakketten en meer.

Ouders

Op zoek naar leuke natuuractiviteiten en doe-tips voor thuis? Bekijk hier het aanbod voor ouders.

De Natuurrijke School

Wij zetten ons in voor een natuurrijke schoolomgeving. Een plek waar álle kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen en kennis en vaardigheden opdoen om bij te dragen aan een planeet die bruist van het leven.

Bladluismoeders en scharrelkids: creatief met natuur! Met vooraper Vincent van der Veen

Visie

Buitenlessen en natuuronderwijs op school zijn lang niet altijd meer vanzelfsprekend. IVN maakt het daarom voor scholen en leerkrachten makkelijk en leuk om met natuureducatie aan de slag te gaan, zowel in de klas als daarbuiten. Natuur en de vrijheid om buiten te bewegen, is belangrijk voor kinderen. Door natuuronderwijs, natuureducatie of natuurbeleving stimuleer je milieubewust gedrag bij kinderen. Unieke ervaringen in de natuur zijn zelfs bepalend voor het gedrag nu en in de toekomst.

IVN faciliteert dan ook direct of indirect natuur- en buitenonderwijs op vrijwel alle 7000 basisscholen en een groot aantal basisscholen op het schoolplein.  Belangrijk bij het ontwikkelen van natuurlessen is de wijze waarop kinderen de natuur beleven en ervaren. Interactieve, liefst structurele, natuurlessen waarin zelfontdekken, verkennen en beleven centraal staat is daarvoor erg geschikt. Daarmee wordt de ontwikkeling van het natuurbesef bij kinderen gestimuleerd.

IVN maakt het voor scholen en leerkrachten makkelijk en leuk om met duurzaamheid en natuureducatie aan de slag te gaan. Ons aanbod bestaat uit begeleide activiteiten om met de klas erop uit te gaan, campagnes en materialen om zelf aan de slag te gaan en de fysieke vergroening van de school.

Contact

Concrete vragen of verzoeken rond IVN Kind & Natuur kun je richten aan info@ivn.nl of bel 020-622 8115. Je kunt je vraag richten aan:

  • Vincent van der Veen (onderwijs, landelijke projecten Kind & Natuur)
  • Marc Veekamp (kinderopvang, landelijke conferentie Kind & Natuur, Voedselbosjes)
  • Sophie Schrier (Slootjesdagen, Week van de natuur, Buitenlesdag, ModderDag)
10 natuurlessen op het schoolplein