Over Onder het Maaiveld

Een rijk bodemleven is essentieel voor alles wat zich boven de grond bevindt: planten, vogels en andere dieren – en de mens. Onder het Maaiveld is een project van IUCN NL, De Vlinderstichting, NIOO-KNAW en het Centrum voor Bodemecologie waar IVN Natuureducatie als educatiepartner bij betrokken is. Doel van het programma is om een structurele verandering in de omgang met onze waardevolle bodem teweeg te brengen en zo te zorgen voor het herstel van het bodemleven in Nederland. Onder het Maaiveld wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Over Onder het Maaiveld

Bodemdieren

Bodemdieren zijn diertjes die net boven of onder de grond leven. Ze zijn onder te verdelen in 10 hoofdgroepen: de regenworm, naaktslak, huisjesslak, spinachtigen, pissebed, miljoenenpoot, duizendpoot, kever, mier en de mol. In iedere groep zitten weer meerdere soorten, zoals de tuinslak of de segrijnslak, de tuinwolfspin en de hooiwagen.

Bodemleven in beeld

Inspiratiedag over de bodem

Wil jij een inspiratiedag over het bodemleven organiseren en anderen laten kennismaken met het fascinerende leven onder de grond? Vraag gratis het Onder het Maaiveld materiaal aan om van jouw inspiratiedag een succes te maken!