Over ModderDag

Tijdens ModderDag op 29 juni staat het vrij spelen met de elementen water en zand centraal. Kinderen krijgen de ruimte om modder te maken, ontdekken en beleven. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. En daarbij mag je vies worden!

Veelgestelde vragen

Voor wie is ModderDag, hoe organiseer je ModderDag, waar kan ik materialen vinden en is modder eigenlijk gevaarlijk? Hieronder vind je de meestgestelde vragen per onderwerp. Staat je vraag er niet tussen? Voor andere vragen kan je contact opnemen met IVN. De IVN Servicedesk is tijdens kantooruren bereikbaar via (020) – 622 81 15 of stuur een e-mail naar info@ivn.nl.

Meld je aan voor ModderDag

ModderDag organiseer je zelf. Als school, kinderdagverblijf, BSO, gastouder, (natuur)speeltuin of bezoekerscentrum: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt kan zich aansluiten bij ModderDag. Helaas is de aanmeldperiode voor ModderDag 2022 gesloten. De aanmeldingen voor ModderDag 2023 gaan in het voorjaar van 2023 weer van start.

ModderDag 2023

Zet alvast een cirkel in je agenda op donderdag 29 juni 2023, dan vieren we de elfde editie van ModderDag.

Wat krijg je bij aanmelding

  • Bij deelname ontvang je een bevestigingsmail met daarin een link naar de ModderDag materialen, zoals een poster die je op maat kan maken voor jouw locatie en het ModderDag Diploma.
  • Een handige checklist en activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.
  • Zichtbaarheid op de website en op de kaart van deelnemende locaties.
  • Ook ontvang je de ModderDag nieuwsbrief met tips en inspiratie.
  • Na afloop delen wij de resultaten met je en volgend jaar nodigen we je weer uit om deel te nemen.

Meld jouw locatie(s) aan

In het voorjaar van 2023 kun je jouw locatie(s) weer aanmelden voor ModderDag. Doe je mee met meerdere locaties, bijvoorbeeld vier locaties, dan vragen we je ze alle vier apart aan te melden. Grote organisaties (meer dan 50 locaties) kunnen gebruik maken van onze centrale aanmeldprocedure, neem hiervoor contact op met de IVN servicedesk via info@ivn.nl. Aanmelden voor ModderDag 2022 was mogelijk tot en met 28 juni 2022 tot 18.00 uur. Dit jaar jaar vieren we ModderDag op donderdag 29 juni 2023.

Contact

ModderDag wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie. Heb je vragen over ModderDag?
De IVN Servicedesk is tijdens kantooruren bereikbaar via (020) – 622 81 15 of stuur een e-mail naar info@ivn.nl.

Pers

Voor persvragen over Modderdag kun je contact opnemen met Marjolein van der Gaag via 06 2237 7757 of pers@ivn.nl. Let op! Deze gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor journalisten en redacties.