Gezondheid

Voorkom een winterdip: neem een groene pauze tijdens je werkdag

Zuid-Holland 10 november 2023

De dagen zijn kort en bij een deel van de mensen slaat de winterdip toe. Zoveel mogelijk naar buiten gaan helpt bij het voorkomen van zo’n dip. Maar hoe pak je dat aan tijdens je werkdag? Ga aan de slag met de Groen Werkt Beter challenges en gun jezelf elke dag een groene pauze! Na zo’n kort moment kun je weer opgeladen en gefocust aan het werk. Het is extra leuk om de challenges met collega’s te doen. Vraag nu de gratis challenges aan en ontvang ze direct in je mailbox.

Buiten overleggen, je werkplek vergroenen en een groene pauze nemen: er zijn veel manieren om een beetje groen toe te voegen aan je werkdag. Natuur heeft een positief effect op je creativiteit, concentratie én helpt om je fitter en vrolijker te voelen. Hoe dat precies zit lees je in het whitepaper Gezonder en productiever – hoe planten de werkomgeving verbeteren of bekijk de onderstaande animatie. De Groen Werkt Beter Challenges helpen je op weg om natuur een plek in je werkdag te geven. Ga aan de slag en geef je werk en je gezondheid een positieve boost.

Samen aan de slag

Het is extra leuk om de challenges met collega’s te doen, dat geeft een extra boost! Verbind bijvoorbeeld prijzen aan het uitvoeren van de challenges. Of creëer een WhatsApp groep waarin je foto’s deelt en bepaal later wie de mooiste foto heeft gemaakt.

Wat ontvang je?

Vraag nu kosteloos de Groen Werkt Beter Challenges aan. Je ontvangt dan een document met daarin:

  • Vier uitgewerkte challenges, waarmee je vier weken lang aan de slag kunt.
  • Tips om alleen en/of met collega’s aan de slag te gaan.
  • Interessante natuurweetjes en wetenschappelijke inzichten.
  • Ruimte om je persoonlijke ervaringen vast te leggen.
  • Extra tips voor meer verdieping.

De Groen Werkt Beter Challenges zijn ontwikkeld in opdracht van de Provincie Zuid-Holland. Gedeputeerde Economie Meindert Stolk: ‘Deze challenges dagen je uit om naar je eigen werkomgeving te kijken. Kun je deze gezonder maken met meer planten of met meer plekken voor ontspanning of ontmoeting? Is daar ruimte voor? En is er in de omgeving ruimte voor, maar is het budget niet toereikend? Vraag dan één van onze subsidies aan. De provincie draagt graag bij aan een gezonde werkomgeving.’

Vraag hier de gratis challenges aan!

Ben je HR-adviseur of leidinggevende? Bekijk dan ook eens de pagina voor bedrijven met het aanbod in Zuid-Holland en het landelijke aanbod. Je kan onder andere gebruik maken van een van de subsidieregelingen van de Provincie Zuid-Holland om je terrein te vergroenen.

Ontdek meer over

Deel deze pagina