Duurzame Dates

De Duurzame Dates: een middag vol inspiratie en ideeën!

04-12-2018

De Duurzame Dates waren een groot succes. Bedankt aan Kipster voor het hosten van het evenement, Eja Praasterink voor het verhaal rondom voedselverspilling en aan alle experts voor het enthousiasme en het geven van adviezen!

Duurzame Dates

---------------------------------------------------------------------------------------------

Vraag en aanbod op het gebied van duurzaamheid komen samen. Heb jij een groen idee en wil je meedoen aan de Groene Helden Prijs? Grijp je kans om met een expert om tafel te zitten en je initiatief voor te leggen. Verzamel zo input om je initiatief nog beter vorm te geven of een samenwerking aan te gaan. 

AANMELDEN DUURZAME DATES

Afspraak

1. Hoe ziet je dag eruit?

Tijdens de Duurzame Dates krijg je de kans om in twee rondes jouw ideeën en jouw vragen daarover aan twee verschillende experts voor te leggen. De Dates vinden plaats bij Kipster, de meest mens-, dier-, en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld. Vanaf 17.00 uur opent de bar en kun je ook een praatje maken met de andere experts, of je verder inspireren door de duurzame bedrijfsvoering bij Kipster.

Wanneer 4 december 2018
Tijd 15.00 – 18.00 
Locatie Kipster, Wusterweg 9, Castenray

2.  Aanmeldproces

Je kunt je aanmelden voor de Duurzame Dates via de button 'Aanmelden Duurzame Dates' bovenaan de pagina. In het aanmeldformulier kan je aangeven op welke expertisegebieden je advies nodig hebt en je kan ook je voorkeuren aangeven met welke experts jij graag zou willen praten. Vervolgens zullen wij jou matchen aan twee verschillende experts aan wie je je groene plannen voor kunt leggen op 4 december.

3. Wie zijn de experts? Een tipje van de sluier...  

Naam Functie en onderneming Expertise
Carlijn van Tijen Provincie Limburg Beleid / overheid
Cindy Nordhausen Projectleider bij IVN Project- en procesmanagement, vrijetijdsmanagement
Giel Polman Directeur bij Limburg Marketing

Marketing en promotie

Rick van Meel Procesbegeleider en adviseur bij KNHM Burgerparticipatie
Koen Vogels Trainee Finance & Risk bij Volksbank Financiën, Innovatie
Marieke Wingens Senior communicatieadviseur bij IVN Communicatie
Michel van Lieshout Manager bij Innovatiehuis MKB Financiën, netwerken en inspiratie 
Ton van Hoof Adjunctdirecteur bij Citaverde Agroproductie, natuur en landschap, burgerparticipatie
Ralph Bruls Mede oprichter en bestuurslid D'r Moostuin Ervaringsdeskundige, winnaar Groene Helden prijs 2017, moestuinieren
Ruud Snijders Vormgever van communicatie (ZZP) Energie en communicatie
Vertegenwoordiger VKKL Burgerparticipatie

Michel van Lieshout:

"Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Nieuwe, ook kleinschalige initiatieven vormen een belangrijke inspiratiebron voor anderen. Als manager van het Innovatiehuis MKB kan ik initiatiefnemers ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe duurzame initiatieven en hen op weg helpen naar de eerste concrete vormen. Bij vragen als 'wat is economisch haalbaar', 'wat is duurzaam', 'welke strategie is wenselijk' kan ik initiatiefnemers helpen. Via o.a. het netwerk van MKB-Limburg en het Innovatiehuis MKB kunnen collega-ondernemers gezocht worden die willen aansluiten bij het nieuwe initiatief om het uit te voeren".

Ton van Hoof:

"Mijn expertise zit vooral op Agroproductie en Natuur- en landschap en vooral de snijvlakken/cross-overs hierin. Denk daarbij ook aan maatschappelijk natuurbeheer, educatie, streekproducten, voedselbossen etc. Daarnaast ben ik goed thuis in vrijwilligerswerk landschap en natuur. Ik mag voorzitter zijn van Landschap Horst aan de Maas en houdt me vanuit mijn werk ook bezig met burgerparticipatie".
 

High five

4. Waarom zou je meedoen? 

  • Inspiratie

Wordt geïnspireerd door experts, andere duurzame initiatieven, en krijg een motivatie boost om jouw eigen idee of droom waar te maken.

  • Netwerk

Maak kennis met verschillende partners die zich om duurzaamheid bekommeren. Dit is een goede start voor het realiseren van jouw duurzaam initiatief.

  • Middelen

De Duurzame Dates bieden je gratis advies en kennis om jouw initiatief nog beter te maken en hoe de Groene Helden Prijs daarbij kan helpen.