IVN Week van de Natuur

Heb jij het al gehoord? Van 10 – 16 juni organiseert IVN Natuureducatie de Week van de Natuur. We nodigen alle leerkrachten uit het basisonderwijs uit om tijdens de IVN Week van de Natuur samen met hun klas naar buiten te gaan en de natuur rondom school te ontdekken.

Vrienden voor het leven

Tijdens deze week bieden we laagdrempelige buitenactiviteiten aan en leren kinderen niet alleen over, maar ook ín de natuur. Ontdekkend leert jouw klas de natuur rondom school kennen. Wat vliegt daar in de lucht? Welke boom is dat? En wie kruipt er eigenlijk onder de tegels? Je gaat samen met jouw klas op ontdekkingstocht om onze vrienden uit de natuur te leren kennen. Tijdens de Week van de Natuur word je weer vrienden voor het leven met de natuur! 

Een week vol natuurplezier

Kies zelf aan welke onderdelen jouw klas meedoet! Het programma is flexibel in te delen.

Meer voor het primair onderwijs

Bladluismoeders en scharrelkids: creatief met natuur! Met vooraper Vincent van der Veen

Primair onderwijs

Het primair onderwijs is de perfecte omgeving om kinderen te laten kennismaken met de natuur en alles wat daarin groeit, bloeit, vliegt en kruipt. Samen met leerlingen op ontdekkingstocht in en rondom school is een mooie en leerzame ervaring. IVN legt je uit waarom, organiseert leuke activiteiten en helpt je bij het vergroenen van de omgeving en het geven van natuureducatie.

Podcast de ‘Gezonde School’

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte gehouden worden van updates rondom de IVN Week van de Natuur en andere leuke activiteiten en nieuwsberichten voor het primair onderwijs? Schrijf je dan in voor de Kind & Natuur nieuwsbrief.

IVN Natuureducatie fonds

Op jouw school meer aandacht besteden aan natuureducatie? Het Cultuurfonds stelt uit het IVN Natuureducatie Fonds in 2024 middelen beschikbaar voor projecten die het gebruik van de groene omgeving voor natuureducatie stimuleren (max. €2.000 per aanvraag). De eerstvolgende sluitingsdatum is 14 juli, dus wacht niet te lang!