Kleur om te overleven – Voorbereiding begeleiders

Voor begeleiders die bij een klasbezoek aan een van de natuurprojecten van IVN Valkenswaard-Waalre op een post staan worden voorbereidingsbijeenkomsten georganiseerd waarbij het verhaal, de werkbladen en de spellen uitgebreid aan bod komen. Na zo’n bijeenkomst weet je alles om je post te kunnen draaien.

Kleur om te overleven IVN Valkenswaard-Waalre

Heb je geen gelegenheid om op een bijeenkomst naar je post te komen kijken, dan kun je ook al een goede indruk krijgen door voorbereiding via internet.

Voor de tentoonstelling ‘Kleur om te overleven’ worden hier PDF-bestanden aangeboden die per post, per klassenlaag informatie geven over de inhoud van de post en over de manier van werken. Het bekijken van zo’n bestand kost ongeveer 15 minuten.

Klik op de gewenste link om een bestand te downloaden. Wil je een afdruk van een bestand maken, dan spaar je inkt en papier wanneer je een ‘handout’ afdruk maakt. Als je de handout liggend afdrukt, met 4 pagina’s per A4, krijg je een leesbaar resultaat.

1. ‘n Oogje op kleuren
Groep 1-2-3
Groep 4-5
Groep 6-7-8

2. Soort zoekt soort
Groep 1-2-3-4
Groep 5-6
Groep 7-8

3. Even schrikken
Groep 1-2-3-4
Groep 5-6
Groep 7-8

4. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet
Groep 1-2-3
Groep 4-5
Groep 6-7-8

5. Kleuren om (van) te snoepen
Groep 1-2
Groep 3-4
Groep 5-6-7-8

Is de klas op bezoek geweest? Voor groep 5 t/m 8 bieden wij als naverwerking een quiz aan. Mail naar ivn.vawa.internet@gmail.com voor meer informatie.