Groen Café Waalre

Het Groen Café is een samenwerking tussen diverse partijen. In Waalre zijn dit: de Bibliotheek Waalre, IVN Valkenswaard-Waalre en een aantal betrokken inwoners. In Eindhoven zijn dit: Trefpunt Groen Eindhoven, de Bibliotheek Eindhoven, IVN Veldhoven Eindhoven Vessem, Art en Tech Society Eindhoven en Groendomein het Wasven.

Groene thema’s

Door het structureel organiseren van Groen Cafés willen deze partijen een stevig podium creëren waar in brede zin aandacht wordt besteed aan thema’s als groen, duurzaamheid en natuur in relatie tot de ontwikkeling van regio Eindhoven. De regio staat immers voor een aantal belangrijke uitdagingen in het kader van onder andere verdichting, kwaliteit van de openbare ruimte, mobiliteit en klimaatadaptatie.
Stuk voor stuk onderwerpen die een sterke relatie hebben met groen en/of duurzaamheid, en die uitdagen tot dialoog en discussie. In elk Groen Café is er gelegenheid om te luisteren naar inspirerende sprekers en tijdens een dialoog in gesprek te gaan over actuele onderwerpen. We sluiten af met een borrel of wandeling waar we kunnen ontmoeten, napraten en inspireren. Welkom!

Meer informatie

Op de site van Bibliotheek Eindhoven vind je de eerstvolgende bijeenkomsten in Eindhoven, Waalre en omgeving. Hier kun je je ook inschrijven voor deelname.