IVN Routeapp

De IVN routeapp is in 2018 ontwikkeld om nog meer mensen te laten genieten van natuur in Nederland. De app biedt een flinke verzameling wandel- en fietstochten die uitgezet zijn door IVN-vrijwilligers. Dat betekent: niet alleen een mooie tocht, maar ook volop wetenswaardigheden onderweg.

De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook het downloaden van routes is gratis.
Tips voor het gebruik van de IVN routeapp

NB In het najaar van 2023 wordt de routeapp vernieuwd! In verband hiermee wordt de huidige app niet meer geüpdatet en is daardoor helaas niet geschikt voor de nieuwste besturingssystemen. Nog heel even geduld.

Onze bijdragen in de routeapp

De tochten in de IVN routeapp zijn bedoeld om met smartphone te doen en zijn niet via deze site te downloaden; alleen in de app.

Speurtochten

In Vlindertuin Waalre zijn twee speurtochten voor kinderen uitgezet. Deze hebben de biodiversiteit in de tuin als onderwerp. Ze zijn te lopen vanaf 24 september 2023, en vanaf ca. 1 november met de nieuwe app.
In de versie voor kinderen t/m 7 jaar wordt verteld over de tuin en gaan de kinderen op zoek naar plaatjes.
In de variant voor oudere kinderen wordt verteld over de tuin en krijgen de kinderen enkele opdrachten.
Print de antwoordkaart thuis uit, neem een eigen potlood mee en ga samen op avontuur in de Vlindertuin.

Paaltjeswandelingen

De vier paaltjeswandelingen in de gemeente Waalre zijn te wandelen met een gratis folder (verkrijgbaar op de startpunten) maar ook via de IVN routeapp:
Aalsterheidewandeling
Gemeentehuiswandeling
Heikantwandeling
Rondje Wolders Ven

Vanaf 24 september is de nieuwe Meeriswandeling beschikbaar. Voorlopig te wandelen met een folder; vanaf ca. 1 november in de nieuwe app.

Fietsroutes

Vanaf natuureducatiecentrum D’n Nieuwe Hof in Valkenswaard kun je starten met twee fietsroutes van ca. 25 kilometer.
De Drie tuinen-fietstocht loopt langs de drie natuurtuinen die door onze afdeling worden beheerd: Valkenswaard, Riethoven en Waalre.
De tocht Cultuur-historisch Valkenswaard gaat langs verschillende bezienswaardigheden op cultuurhistorisch gebied in Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft. Daarbij worden de monumentale bomen in de gemeente zeker niet vergeten.

Meer informatie over de routes in Valkenswaard-Waalre

Of kijk naar het landelijk overzicht

routeapp

Nog meer wandelingen

Elk jaar organiseert IVN Valkenswaard-Waalre diverse publiekswandelingen onder leiding van ervaren natuurgidsen. Meedoen is gratis.
Wandelprogramma in 2023

In de afdeling Valkenswaard-Waalre zijn ook verschillende werkgroepen actief op het gebied van wandelingen.
Meer informatie