Vlinder-insectentuin Riethoven

Locatie van de Vlinder-insectentuin

Aan de rand van Riethoven, nabij de kruising Rythoviusdreef – Stevertsebaan, ligt sinds 1997 de Vlinder-insectentuin, opgezet door het toenmalige Jeugd IVN van Riethoven.

Vlinder-insectentuin Riethoven drone2

Met Boomfeestdag 2014 hebben kinderen van de Riethovense basisschool St. Willibrordus onder andere een honingboom geplant. In het najaar van 2014 droeg IVN Bergeijk-Eersel haar steentje bij: ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de afdeling kreeg de tuin een appelboom.
In 2017 is bij de ingang een prieel geplaatst. In 2018, bij de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Rythoviusdreef, moest een strook van de tuin opgeofferd worden. Hiervoor is extra grond teruggekomen en is de tuin een stukje naar het noorden opgeschoven en uitgebreid.
Met Boomfeestdag 2019 werden bomen en struiken door groep 8 van de basisschool geplant. Bij de 3 Ginkgo biloba-bomen hebben de kinderen hun tijdscapsule begraven.

In de tuin kun je op je gemak rondlopen of op een bankje rusten en kijken naar de bloemen en de insecten, die bij een insectenhotel of de poelen rondfladderen.
Ook voor rolstoelen zijn de paden begaanbaar. De tuin is altijd open.

vlinder-insectentuin Riethoven, poel en boombank

Op zaterdagochtend werken we samen aan het onderhoud in de Vlinder- en insectentuin. Vanaf 11 uur is dan altijd iemand aanwezig. Iedereen die wil mag komen meewerken.
Het is fijn om te weten dat onze bezoekers in de tuin komen genieten van de rust en de natuur.

Fotoserie van de tuin door de maanden heen
Voor meer informatie: Sjaan Smits, e-mail info@ac-smits.nl.

Naar overzicht werkgroepen