Landschap

Wormdalkids campingwandelingen

Ubach over Worms 22 augustus 2023

Campingwandeling met IVN Wormdalkids 25-07-2023

Op dinsdagavond 25 juli stond onze eerste campingwandeling gepland. Een uurtje vooraf kwam het bericht dat het een grote groep zou zijn. Gelukkig waren wij met z’n drieën, José, Heidy en Jean aangevuld met Angela, want uiteindelijk bleek dat de groep 66 personen sterk was.

Hiervan waren er ongeveer 30 kinderen. Gezien de warmte besloten we een grote ronde door het bos te maken zodat we niet te veel in de zon liepen. 

Twee keer hebben we een stop gemaakt voor een spelletje. Hierbij werden een aantal ouders geblinddoekt en door hun kinderen naar een boom begeleid. Deze moesten ze dan aftasten. Na enkele minuten werden ze door de kinderen terug naar de startplek begeleid en moesten de ouders “hun” boom weer terugvinden. Dit geheel zorgde voor de nodige hilariteit.

Onder het wandelen werden vragen van kinderen en volwassenen beantwoorde en daar waar iets interessants te zien was door ons vragen gesteld en wat informatie verteld.

De kinderen hadden nog een speciale opdracht. Ze moesten boodschappen doen…..ze kregen een boodschappenlijstje met dingen die in de natuur te vinden zijn. Deze moesten ze dan in een stoffen zakje doen (sponsored by José) en na afloop werd gekeken of iedereen alle boodschappen binnen had. Uiteindelijk mochten ze hun boodschappen inclusief zakje meenemen.

Bijna terug bij de camping kwamen heksen ter sprake en enkele kinderen hadden al gehoord dat er een heks in het bos te vinden was. Op veler verzoek nog vlug een kleine omweg via de heks gemaakt die alom bewonderd werd. José wist precies uit te leggen waarom deze heks hier stond en waar witte wieven vandaan kwamen.

Weer terug bij de camping werd afscheid genomen en bleek dat de campinggasten zich super hadden vermaakt.

 

Campingwandeling met IVN Wormdalkids 08-08-2023

Dinsdagavond 8 augustus was dan onze tweede en laatste campingwandeling. Ongeveer 30 personen zouden meegaan. Het waren er uiteindelijk 50 waarvan ongeveer 20 kinderen. Gelukkig waren we met z’n drieën, Sylvia, Heidy en Jean. Na de “gebruikelijke” instrukties en welkomwoorden vertrok de meute richting Rimburg. Via de cirkels bij het home, door het hooiveld en de kapel in het bos bereikten wij Rimburg. Hier aangekomen gingen we de boomgaard in en werd een en ander verteld over bomen, vruchten, boomgaarden en welke dieren er te “vinden” zijn.

Ook mocht iedereen zijn eigen appel plukken met het schepnetje en natuurlijk ook opeten. Voor de kinderen hadden wij als speciale opdracht een lijstje met dingen uit de natuur die ze moesten zoeken en afstrepen op het lijstje. Nadat iedereen zijn stukje fruit gegeten had vervolgden wij onze weg naar de Hoolgrub. Onder aan de zandberg splitsten onze wegen. Sylvia ging met de kinderen langs de zandberg omhoog. Boven aangekomen zijn ze nog gaan spelen in het zand en zijn ze begonnen een trap te maken in het zand.

Intussen is de groep met de volwassen kinderen doorgelopen richting Camping. Aangezien de kinderen niet terug kwamen, en het wat begon te regenen, werden enkele moeders ongerust. Wij hebben ze toen gerust gesteld met de mededeling dat wij geen enkel idee hadden waar de kinderen heen gingen en of ze vannacht wellicht in het bos zouden overnachten. 

Bij de camping aangekomen duurde het nog zeker 10-15 minuten alvorens de kinderen arriveerden, zeer tot geruststelling van enkele ouders.

Tot slot kregen de kinderen nog een kleurplaat en een knutselplaat mee.

Kortom weer twee hele geslaagde wandelingen zeer tot tevredenheid van de campinggasten en Wilma. Ook voor ons weer hele toffe avonden waarbij alleen maar lachende gezichten te herkennen waren bij zowel de kleine als de grote kinderen. Daar doen wij het voor.

Op naar volgend jaar.

Team IVN Wormdalkids

Ontdek meer over

Deel deze pagina