IVN Wormdalkids Bodemdierendag

Ubach over Worms 28 september 2023

 

 

IVN Wormdalkids Bodemdierendag kabouterpad; zondag 8 oktober in Landgraaf

Van 22 september tot en met 8 oktober zijn de bodemdierendagen. Dan kun je op elke plaats in Nederland en Vlaanderen je eigen bodem onderzoeken. Is jouw bodem gezond? Dan leven er veel beestjes die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld herfstblaadjes worden omgezet in grondstoffen voor nieuw leven! Ben jij ook benieuwd welke diertjes er onder het maaiveld leven? Wetenschappers wel en die roepen ons op om dat samen te onderzoeken! Opwww.bodemdierendagen.nl kun je een zoekkaart downloaden en je meetresultaten doorgeven.

Ook de IVN Wormdalkids zijn nieuwsgierig! En op zondag 8 oktober zijn jonge kinderen met hun (groot)ouders welkom om in het bos van de Voort in Landgraaf kabouters en bodemdiertjes te zoeken. We zetten dan een kabouterpad uit voor kindjes van 2-7 jaar. Je wandelt in een dik uur 1,5 kilometer door het bos van kabouter naar kabouter. Al spelend leer je onderweg van alles over de natuur én natuurlijk over het leven in de bodem. De route is ook voor kindjes in een kinderwagen geschikt (met een beetje sportieve ouder).

Je kunt starten tussen 10 en 12 uur vanaf het verenigingslokaal van IVN De Oude Landgraaf, op de Bosrand, Puddelerweg 59, 6415 PZ Nieuwenhagen-Landgraaf.

Om voldoende kabouterkoekjes en drankjes te hebben vinden we het fijn als je even laat weten met hoeveel kindjes je komt voor 7 oktober door een email te sturen naar ivn.wormdalkids@hotmail.com of app met Jean 06-21921663. We kunnen je dan ook laten weten wat je behalve een lange broek en wandelschoentjes nodig hebt.

Deelname aan dit kabouterpad is gratis maar je mag natuurlijk een donatie doen. mede mogelijk gemaakt door IVN

Natuureducatie.

De Bodemdierendagen zijn een initiatief van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-

KNAW) en Wageningen University en worden

Deel deze pagina