Verslag avondwandeling Rosandse Polder d.d. 19 mei 2022 Vogels

Verslag avondwandeling Rosandse Polder d.d. 19 mei 2022

De Oude IJsselstreek 21 mei 2022

In de middag geselen hagel- en onweersbuien onze provincie, op kantoor zie ik dit met lede ogen aan, zou de wandeling van vanavond door kunnen gaan?Het klaart echter vlug op en rond 19.15 uur ben ik aanwezig bij de Breuly voor de start van de wandeling in de Rosandsepolder. Mijn medegids Henk komt ook al aangefietst.
Tegen half acht hebben zich 18 mensen verzameld en na een inleidend praatje gaan we op pad.
De lucht is helder en vanaf de dijken hebben we een goed uitzicht over het gebied en we kunnen b.v. het kerkje van Elten zien liggen.
We zien ooievaars in het weiland en ook een torenvalk is aan het “bidden” boven het gebied.
We horen veel vogels maar kunnen niet altijd ontdekken welke het zijn. Een leerling van Larenstein heeft echter een handige app en hiermee komen we een heel eind! Voor deze leerling is deze wandeling, volgens Henk, meer waard dan twee weken binnenles…..
Het hoogte punt van deze avond blijven natuurlijk de zwarte sterns die aan het broeden zijn, dertig vlotjes zijn bezet en het is een drukte van belang door de sterns die op zoek naar voedsel zijn.
Verder hoorden en zagen we o.a. nog de blauwborst, rietgors, lepelaar, roodborsttapuit en grasmus.
Tegen de schemering zijn we weer bij de Breuly en kijken we terug op een heerlijke avond met een enthousiaste leergierige groep mensen!

Dick van den Berg

Ontdek meer over

Deel deze pagina