Icoon ontwerp voor recreatief groen in bebouwd Gelderland

Icoon-ontwerp voor recreatief groen in bebouwd Gelderland

De Oude IJsselstreek 21 mei 2021

Wedstrijd Icoon-ontwerp nog open voor 1000 m2
Provincie Gelderland zocht projectvoorstellen voor het recreatief vergroenen van bebouwde gebieden. Er zijn ruim 25 projectplannen ingediend. Daarmee is het beschikbare budget vastgesteld en kunnen projectplannen niet meer ingediend worden. Het is nog wel mogelijk om vanaf 1 juni 2021 een ontwerp in te dienen. Dit biedt een kans op een bijdrage aan de realisatiekosten van het icoonproject (projectplan). Ook als je geen projectplan hebt ingediend is het mogelijk om een ontwerp in te dienen.
 
Groene en gezonde bebouwde leefomgeving
Het ontwerp heeft het doel om te vergroenen, waarbij de wilde flora en fauna welkom is en er aan klimaatdoelstellingen wordt gedaan: een groene ruimte met een gezonde leefomgeving voor de natuur en de mens, waar recreatie, het opvangen van water, het verhogen van biodiversiteit en zo min mogelijk verstening is. Bijvoorbeeld speelgroen voor de kinderen, eetbaar groen voor de buurt of wadi’s om hemelwater op te vangen. Iedereen mag nu een ontwerp op papier zetten. Het project is in ieder geval duizend vierkante meter groot, ligt in de bebouwde kom en is straks gratis toegankelijk voor het publiek. Een educatief onderdeel zou als ontwerp ook best kunnen en het project Doetebol is een mooi voorbeeld.
 
Aansluiting van ontwerpen bij projecten
De 9 beste ontwerpen voor groene icoonprojecten winnen een bijdrage van 50% aan de realisatiekosten met een maximum van €100.000. Daarnaast ontvangen 20 initiatiefnemers (die als eerste hun idee hebben ingediend) een bijdrage van 50% aan de ontwerpkosten met een maximum van €15.000. Indienen kan van 1 juni tot en met 29 oktober. Voor ideeën van ontwerpen en deze groene projecten kun je kijken op www.natuurenlandschap.gelderland.nl en voor de volledige regeling op www.gelderland.nl/Subsidies/Groene-icoonprojecten. 
 
Esther Korndewal

 

Deel deze pagina