Verslag werkdag 16 maart 2019

We hebben ons dagje wel gehad! Super trots kunnen we op ons zelf zijn dat we het weer getrotseerd hebben en zoveel bereikt!

Na lekkere warme thee en koffie met heerlijke koek van Sue, gingen we om 10 uur aan de slag op de akker. Maar eerst werd de ‘schone’ foto gemaakt en iedereen vol met bruisende ernergie.nldoetschoon

Op het programma stond:

Het weer zat niet echt mee: heel veel wind terwijl het normaal een luwe hoek is. Ook was het regenachtig maar gelukkig kwamen er geen stortbuien over. De sfeer zat er goed in en iedereen had zijn/haar klus gevonden  en we waren allemaal dapper bezig. Omdat we lekker in de weer waren hadden we geen last van kou. Alle klussen vorderden gestaag. Af en toe gereedschap ontkleien, laarzen schoonschrapen om glijpartijen te voorkomen. Ik moest tot 2x toe achter mijn afgewaaide hoedje aan. De kruiwagens bleven heen en weer zoeven: eerst met compost en toen dat naast de nieuwe compostplaats gedropt was, werden de kruiwagens gevuld met boomschors waardoor we een luxe uitziende zithoek kregen. Nu nog strandstoeltjes en voila het nieuwe stadsakkerseizoen kan beginnen.

Rond 12.30 uur werd de lunch gebracht door Ina. We troffen het want het was helemaal droog waardoor we buiten de lunch nuttigden. Maar vanwege de mindere weersomstandigheden en het feit dat de grootste klussen klaar waren, werd besloten om na de lunch te stoppen met de werkzaamheden. Daardoor nog een gezamelijke ‘vieze’ foto, en zeg nou zelf, deze is toch leuker als die schone?nldoetvies

Als je geen honger had, dan kreeg je dat wel: de meest heerlijke broodjes kwamen voorbij: humus, kaas met daslook pesto, krentenbollen en ik zag nog veel meer lekkere broodjes voorbij komen, kortom het was smikkelen en smullen geblazen. 

De heren van de nieuwe compostbakken kregen een zaadbom van de stadsakkerzaden cadeau samen met een NL-Doet bon. Daarna verdeelden we nog de rest van de zaden. Toen nog even gereedschap schoon schrobben en de auto van Ad weer vullen met IVN-gereedschap.

Vies, verwaaid, vermoeid maar super voldaan trokken we om 13.30 uur het hek van kinderboerderij achter ons dicht.

We zijn weer helemaal opgewarmd en klaar voor het 5e stadsakker seizoen. Donderdag 28 maart om 9.30uur staat de volgende werkopkomst weer op het programma met Sue aan het roer.

Hartelijke groetjes & reuze bedankt allemaal,

Irma