Natuurexcursie op de fiets Lepelaarplassen

Op zondag 25 juni verzorgen natuurgidsen van het IVN een fiets-excursie rondom de Lepelaarplassen, met als thema “Voel de wind door je haren”. We starten om 11.00 uur bij Camping Waterhout, Trekvogelweg 10, Almere. De fietstocht is 12 kilometer lang, duurt ongeveer twee uur en de gidsen van vandaag zijn Jolanda en Alwin.

De Lepelaarplassen, een beschermd natuurgebied en een paradijs voor water- en moerasvogels, alsook onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Vanaf Camping Waterhout fietsen we westwaarts langs de Noorderplassen richting de natte graslanden. Dit gebied heeft een soortenrijke vegetatie waarin onder meer rode ogentroost, pinksterbloem en echte koekoeksbloem voorkomen. Op en aan de oevers groeien soorten als dotterbloem en grote waterweegbree.

Regelmatig zullen we halt houden bij een observatiepunt met kijkscherm. Fietsend op de Oostvaardersdijk hebben we links het IJmeer en Markermeer en rechts wuivende rietvelden. Via het gemaal De Blocq van Kuffeler, langs de Hoge Vaart, bezoeken we, als er nog tijd voor is, observatiehut de Lepelaar. Een plek waar altijd wel iets te zien is: een ijsvogel, een zeearend of misschien wel een langs zwemmende bever. Behalve bij deze tussenstops zullen de gidsen ook op andere plekken nog interessante dingen vertellen over de mooie natuur die we tegenkomen. Wél belangrijk: vergeet niet je verrekijker mee te nemen!

Kosten:

  • Voor IVN leden zijn alle excursies altijd gratis !
  • Bent u geen lid dan zijn de kosten voor volwassenen € 5,- per excursie en voor kinderen € 2,50 per excursie.

Aanmelden graag via onderstaand aanmeldformulier.

Aanmeldformulier natuurexcursie

Hiermee meld je je aan voor deelname aan een natuurexcursie van IVN afd. Almere

E-mailadres(Vereist)
Vermeld hier je e-mailadres, zodat wij je een bevestiging kunnen sturen. Herhaal je e-mailadres voor de controle of beide e-mailadressen hetzelfde zijn.
Je kunt hier je telefoonnummer invoeren, Dit is niet verplicht maar kan handig zijn als we je op het laatste moment willen kunnen bereiken.
vermeld hier aan welke natuurexcursie je wilt deelnemen
Vermeld hier met hoeveel personen je wilt deelnemen aan de natuurexcursie
Geef hier aan of je al lid bent van IVN(Vereist)
Ik ben IVN lid
Maandelijkse nieuwsbrief
Wil je de maandelijkse digitale nieuwsbrief ontvangen
Je kunt hier nog eventueel opmerkingen plaatsen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom bij het IVN !

Waar
Camping Waterhout
Trekvogelweg 10
Almere
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: IVN leden: gratis. Geen IVN lid: volwassenen 5 euro, kinderen 2,50
  • Aanmelden verplicht: Ja

Alwin Lambregts

Excursie-coordinator Almere Natuurexcursies

Ontdek meer over

Deel deze pagina