Binnenkort

Zondagmiddag wandeling Vroege Vogelbos

06 september | 14:00

Nieuws

Nieuwe bomenbordjes voor IVN Bomentuin

20 augustus 2015

Vandaag 20 augustus 2015 is het eerste nieuwe boominformatie bordje onthuld door vertegenwoordigers van Stad & Natuur Almere, Staatsbosbeheer en IVN Almere.

De IVN Bomentuin is een...

Verfkruiden uit de demonstratietuin

09 augustus 2015

In de IVN Bostuin is een kleine demonstratietuin met verfplanten om wol te verven.

Irma laat het volgende weten: Een uurtje was ik slechts in de Bostuin om al het omgewaaide af te knippen,...

Nieuws- en activiteitenoverzicht juli en augustus

04 juli 2015

Onderstaand het meest recente nieuw- en activiteiten overzicht juli-augustus

Zeer zeldzame Bijenorchis gevonden in Almere

23 juni 2015

Dit jaar zijn er meerdere exemplaren gevonden van de Bijenorchis. In voorgaande jaren ging de orchideeenwerkgroep van IVN Almere geregeld op stap om de stadse orchideeen te monitoren. Heel af en...

Geslaagde Slootjesdag bij IVN afd. Almere

13 juni 2015

Het was een geweldige slootjesdag in Almere en over belangstelling was niet te klagen. 

Iedereen heeft ontzettend leuk gescharreld aan de rand van de poel en we hebben met z'n allen veel...

Vroege Vogelbos

Het Vroege Vogelbos

IVN Almere heeft zijn basis in het Vroege Vogelbos in Almere. Nadat in 1968 de Zuidelijke IJsselmeerpolder droog viel is kort daarna begonnen met het grootschalig inplanten van bossen. Een deel van de bosvakken is hier in 1974 ingeplant, het is daarmee het oudste bos van Almere. Tien jaar later, in 1984, zijn er ook bomen geplant op toen nog open liggende plekken. In 1989 zijn vervolgens veel rijk bloeiende en vruchtdragende struiken geplant om vogels beschutting en voedsel te geven. Ook zijn toen boomsoorten geplant die in Almere niet zoveel voorkomen, zoals tamme kastanjes, walnoten en amerikaanse eiken. In de beginjaren heette het bos 'Beginbos'. In 1989 is een deel van het Beginbos - op initatief van de landelijke Bomenstichting - hernoemt in Vroege Vogelbos, ter gelegenheid van het - toen - tienjarig bestaan van het Vara-radioprogramma Vroege Vogels. In het Vroege Vogelbos hebben wij nu een eigen ruimte in de schaapskooi. Op deze locatie genieten wij ook van een aantal succesvolle projecten. Wij onderhouden de IVN Bostuin, leggen het Natuur-Ontdekpad aan of houden ons bezig met aanvullend natuurlijk beheer in het Vroege Vogelbos.

Eindprojecten Natuurgidsencursus

Natuurgidsencursus

In juni 2014 leverde IVN Flevoland een aantal nieuw opgeleide Natuurgidsen af. Alle Natuurgidsen sloten hun opleiding af met een speciaal eindproject. Klik op "Natuurgidsencursus" in de kopbalk boven aan de pagina.