Binnenkort

Maandelijks werkdag bos en tuin

19 december | 10:00

Nieuws

Binnenkort: cursus hoogstam fruitbomen snoeien

21 november 2015

In februari 2016 organiseert IVN Almere in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland een cursus fruitbomen snoeien. 

De cursus bestaat uit:

•    twee theorieavonden

•   ...

Oogstdag een succes

15 september 2015

De Oogstdag van zondag 13 september in het Vroege Vogelbos is erg succesvol verlopen. Meer dan 700 bezoekers liepen 's middags langs de kraampjes.

Er was een speurtocht door bos en tuin met...

Nieuwe bomenbordjes voor IVN Bomentuin

20 augustus 2015

Vandaag 20 augustus 2015 is het eerste nieuwe boominformatie bordje onthuld door vertegenwoordigers van Stad & Natuur Almere, Staatsbosbeheer en IVN Almere.

De IVN Bomentuin is een...

Verfkruiden uit de demonstratietuin

09 augustus 2015

In de IVN Bostuin is een kleine demonstratietuin met verfplanten om wol te verven.

Irma laat het volgende weten: Een uurtje was ik slechts in de Bostuin om al het omgewaaide af te knippen,...

Zeer zeldzame Bijenorchis gevonden in Almere

23 juni 2015

Dit jaar zijn er meerdere exemplaren gevonden van de Bijenorchis. In voorgaande jaren ging de orchideeenwerkgroep van IVN Almere geregeld op stap om de stadse orchideeen te monitoren. Heel af en...

Vroege Vogelbos

Het Vroege Vogelbos

IVN Almere heeft zijn basis in het Vroege Vogelbos in Almere. Nadat in 1968 de Zuidelijke IJsselmeerpolder droog viel is kort daarna begonnen met het grootschalig inplanten van bossen. Een deel van de bosvakken is hier in 1974 ingeplant, het is daarmee het oudste bos van Almere. In de beginjaren heette het bos 'Beginbos'. In 1989 is een deel van het Beginbos - op initatief van de landelijke Bomenstichting - hernoemt in Vroege Vogelbos, ter gelegenheid van het - toen - tienjarig bestaan van het Vara-radioprogramma Vroege Vogels. In het Vroege Vogelbos hebben wij nu een eigen ruimte in de schaapskooi. Op deze locatie genieten wij ook van een aantal succesvolle projecten. Wij onderhouden de IVN Bostuin, leggen het Natuur-Ontdekpad aan of houden ons bezig met aanvullend natuurlijk beheer in het Vroege Vogelbos.

Eindprojecten Natuurgidsencursus

Natuurgidsencursus

In juni 2014 leverde IVN Flevoland een aantal nieuw opgeleide Natuurgidsen af. Alle Natuurgidsen sloten hun opleiding af met een speciaal eindproject. Klik op "Natuurgidsencursus" in de kopbalk boven aan de pagina.