Binnenkort

Aan de slag in de IVN Bomentuin op de Kemphaan

10 februari | 09:00

Nieuws

Vrijwillig actief in de IVN Bomentuin op de Kemphaan

23 januari 2016

Zeer regelmatig komt een klein groepje vrijwilligers onder leiding van Ed de la Chambre bijeen om beheerwerkzaamheden uit te voeren in de IVN Bomentuin op stadslandgoed De Kemphaan. De...

Stem op ons in "Iconen van Almere"

25 december 2015

De gemeente Almere is trots op haar mooie stad en wil haar unieke kwaliteiten behouden en verstevigen. Nu de stad volwassen wordt, is de gemeente van mening dat het ook tijd is om te bedenken...

Binnenkort: cursus hoogstam fruitbomen snoeien

21 november 2015

In het voorjaar 2016 organiseert IVN Almere in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland een cursus fruitbomen snoeien. 

De cursus

Theo van Diepen verzorgt de...

Oogstdag een succes

15 september 2015

De Oogstdag van zondag 13 september in het Vroege Vogelbos is erg succesvol verlopen. Meer dan 700 bezoekers liepen 's middags langs de kraampjes.

Er was een speurtocht door bos en tuin met...

Nieuwe bomenbordjes voor IVN Bomentuin

20 augustus 2015

Vandaag 20 augustus 2015 is het eerste nieuwe boominformatie bordje onthuld door vertegenwoordigers van Stad & Natuur Almere, Staatsbosbeheer en IVN Almere.

De IVN Bomentuin is een...

IVN Floriade Natuur Route

Floriaderoute

De IVN Floriade Natuur Route is een concept voor een recreatieve natuurroute, samengesteld door IVN Almere. De route loopt vanuit het stadscentrum langs beide zijden van het Weerwater naar het (toekomstig) Floriade-terrein. Ons idee is de reeds aanwezige natuur in de (bestaande) stad in het algemeen en langs het Weerwater in het bijzonder meer zichtbaar en beleefbaar te maken. In de aanloop naar de Floriade gaan er nog jaren voorbij waarin ongetwijfeld vele ontwikkelingen volgen. Voorzieningen worden aangelegd of veranderen, wegen en paden worden verlegd, nieuwe ontstaan of bestaande vervallen. Dit alles maakt het dynamisch. De ontwikkelingen volgen wij op de voet en de routebeschrijving (in ontwikkeling) zal dus regelmatig wijzigen.

Het Vroege Vogelbos

Vroege Vogelbos

IVN Almere heeft zijn basis in het Vroege Vogelbos in Almere. Nadat in 1968 de Zuidelijke IJsselmeerpolder droog viel is kort daarna begonnen met het grootschalig inplanten van bossen. Een deel van de bosvakken is hier in 1974 ingeplant, het is daarmee het oudste bos van Almere. In de beginjaren heette het bos 'Beginbos'. In 1989 is een deel van het Beginbos - op initatief van de landelijke Bomenstichting - hernoemt in Vroege Vogelbos, ter gelegenheid van het - toen - tienjarig bestaan van het Vara-radioprogramma Vroege Vogels. In het Vroege Vogelbos hebben wij nu een eigen ruimte in de schaapskooi. Op deze locatie genieten wij ook van een aantal succesvolle projecten. Wij onderhouden de IVN Bostuin, leggen het Natuur-Ontdekpad aan of houden ons bezig met aanvullend natuurlijk beheer in het Vroege Vogelbos.