Heeze Leende
Natuur
Op
zondag15dec201914:00

Wandeling Leenderbos

"Altijd wat te zien”

Op zondag 15 december kunt u weer met IVN Heeze-Leende op pad voor een wandeling door het Leenderbos. Bekend terrein voor velen, maar met een verhaal van de natuurgidsen van het IVN is er toch altijd wat meer te zien. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Valkenswaardseweg. Er is een mogelijkheid te kiezen voor een lange of korte wandeling.

Het Leenderbos is in de crisisjaren aangeplant met grove den, bestemd als stuthout in de Limburgse kolenmijnen. Ook in de winter is het altijd mooi groen. Staatsbosbeheer werkt aan gedeeltelijke omvorming van naald- naar loofhout. Een afwisseling van grote open stukken, poelen, natte zones en brede open banen helpen diverse diersoorten zich beter van de ene naar de ander kant te verplaatsen. Soorten die daarvan profiteren zijn onder andere de nachtzwaluw en de kleine parelmoervlinder.

parelmoervlinder

Het is een zeer afwisselend gebied met bos, heide, zandverstuivingen en vennen. Behalve de nachtzwaluw komen er veel andere vogels voor waaronder de roerdomp, de wespendief en de ijsvogel. Verder veel reeën, vossen, hazen en konijnen. Een boeiend gebied waar in ieder jaargetijde wat te zien is.

Meer informatie over publiekswandelingen 

Algemene informatie

zondag 15 december 2019 - 14:00
Extra Informatie: 

start om 14.00 uur
parkeerplaats van Staatsbosbeheer Valkenswaardseweg