IVN-Natuurgidsencursus 2025.

Dordrecht 8 december 2023

IVN-Natuurgidsenopleiding Dordrecht
Aanmelding geopend!

In Januari 2025 start IVN-Dordrecht de langverwachte IVN-Natuurgidsenopleiding.
De IVN-natuurgidsenopleiding heeft als doel mensen op te leiden die kennis van  natuur en landschap, belangstelling, liefde voor de natuur en de natuurlijke omgeving aan een breed publiek – jong en oud – kunnen overbrengen. Ze zullen zich daarnaast actief willen inzetten binnen het IVN. De opleiding duurt anderhalf jaar, tot juni 2026. Er worden geen speciale eisen vooraf gesteld.
Het is een brede opleiding en je gaat er veel van opsteken. De opleiding heeft een
natuurinhoudelijke leerlijn en een didactische leerlijn. Het programma ziet er globaal als volgt uit:
eens in de veertien dagen is er een avondles en – op zaterdagochtend, in dezelfde week – een excursie. De vakantieperiodes zijn vrij geroosterd. De cursist doet ook zelfstudie – onder andere met behulp van e-learning – maakt thuisopdrachten en doet mee in een mentorgroep. Ook zijn er stage-opdrachten. Na het voltooien van een eindopdracht krijg je  het landelijk erkende IVN-natuurgidsendiploma.

Deelname aan de opleiding zal ongeveer € 350 kosten.
Aanmelding kan vanaf nu! Dat is dan een voorlopige aanmelding. In de loop van 2024 vindt er een intakegesprek plaats met leden van het opleidingsteam. Dan zullen ook de definitieve kosten en startdatum van de cursus bekend zijn. Na betaling van het cursusgeld is de inschrijving voor de opleiding definitief.
Aanmelden, vragen of opmerkingen? Mail naar het opleidingsteam ngoteamdordrecht@gmail.com.

Aanmelden tot 1 mei 2024 !!!!

Deel deze pagina