Jeugd

 

Scharrelkids

Voor de jeugd worden er zowel in Dordrecht als in Zwijndrecht natuuractiviteiten georganiseerd van 4 jr tot 18 jaar. Het is ingedeeld in leeftijdsgroepen: 4 tot 7jr, 7 of 8 jr t/m 12 jr. De natuuractiviteiten worden toegespitst op de leeftijd van de kinderen. Bij kleuters worden veelal spelvormen gebruikt. Knutselen of voorlezen kan onderdeel zijn van het programma. Voor de kinderen vanaf 7 jaar gaan we wat dieper op het onderwerp in en is er een inleiding voorafgaand aan de activiteiten. Maar ook hier geldt dat de nadruk ligt op natuurbeleving en zelf ontdekken. De activiteiten worden begeleid door IVN-gidsen.

Scharrelkids Moestuin

Kinderen weten soms niet goed waar ons eten vandaan komt en dat er behoorlijk wat moet gebeuren voordat het uiteindelijk op tafel staat. Om kinderen van 7 t/m 12 jaar zich hiervan bewust te maken werken we in de maanden april tot en met oktober in de moestuin (kijk voor de datums bij de publieksexcursies). Dit doen we iedere 2 weken van 14:00 tot 16:00 op woensdagmiddag. De IVN Scharrelkids moestuin ligt op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen in Dordrecht. Ingang naast het Koetshuis. Aan het einde van zo’n middag maken we, als het kan, van de oogst uit de moestuin iets te eten dat we gezamenlijk op eten.
Aanmelden en informatie: scharrelkidsdordrecht@gmail.com/scharrelkidszwijndrecht@gmail.com.

Natuurlessen voor basisschoolleerlingen

Vanuit de locatie ‘t Weetpunt in Zwijndrecht worden de educatieve natuurlessen georganiseerd en uitgevoerd door de werkgroep Schoolgidsen Zwijndrecht onder het motto ‘laat de jeugd genieten in en van de natuur dicht bij huis’. Gediplomeerde schoolgidsen en assistenten verzorgen de lessen in de maanden september, oktober, maart t/m juni voor de groepen 1 t/m 8. Aanmelden en informatie: coördinator C van Schaik-Dubbelman: cdubbelman@kpnplanet.nl/0610773301.