Werkgroep Scharrelkids Zwijndrecht

De werkgroep stelt zich ten doel de jeugd bij de natuur te betrekken. Het motto is ‘buiten zijn en de natuur beleven’!  Op zaterdagen wordt een programma aangeboden voor de jeugd van 6 tot 12 jaar en tijdens de schoolvakanties op woensdagen voor de jeugd van 8 tot 12 jr.  De activiteiten vinden plaats in natuurcentrum ‘t Weetpunt in het Arboretum, gevestigd aan het Develpad 169 te Zwijndrecht. Er is sprake van een samenwerkingsverband tussen IVN-Dordrecht de Stichting Natuur&Landschap Zwijndrechtse Waard.

Coördinator zaterdaggroep: Chantal Verstappen, scharrelkidszwijndrecht@gmail.com                                                                        Coördinator woensdaggroep: Lidyexler777@gmail.com

Activiteiten voor basisscholen.

Programma’s worden  geboden aan leerlingen van basisscholen wat door schoolgidsen begeleid wordt. In de zomer 2021 heeft School ‘De wegwijzer’ een moestuin aangelegd waar kinderen van groep 8 kunnen leren over zaaien en oogsten van groente en kruiden. Afspraken hierover lopen via het management van de scholen.

Iets te vieren? 

Een kinderfeestje (bv hutten bouwen en uilenballenpluizen) of een workshop (bv kruidenwandeling en bloemen kunstwerk maken) organiseren bij het ‘t Weetpunt te Zwijndrecht onder leiding van IVN-(School)gidsen en is ook mogelijk. Deze activiteiten zijn op aanvraag en in overleg te boeken. Interesse in zo’n feestje of wil je meer informatie over de activiteiten? Stuur dan een mail naar:
lidyexler777@gmail.com