De Oude IJsselstreek
Kind & Natuur
vrijdag15okt2021

Verslag van de jeugdactiviteit 'kriebelbeestjes'

En, vonden jullie het leuk? Ja?! Wij ook!
Een gezellig klein groepje met 10 kinderen en 3 ouders maakte het een geslaagde en leerzame middag.

IVN De Oude IJsselstreek - jeugdactiviteitWe zijn begonnen met een kringgesprek en kwamen er zo achter dat de kinderen al heel wat kriebelbeestjes kenden.
Van wormen, vliegen en muggen tot zelfs een libel.

Voordat we naar buiten gingen om daar naar kriebelbeestjes te zoeken zijn we eerst lekker opgewarmd met een heuse kriebelbeestjes bougie. Een echte oorwurm.

Gelukkig was het stralend weer en in het zonnetje werden in de loeppotjes heel wat vliegende beestjes gevangen.

Met behulp van de zoekkaarten werd geprobeerd om ze op naam te brengen. En dat lukte goed. Zweefvliegen, bijen en zelfs een “gouden vlieg” werden er ontdekt. Nadat alle beestjes weer vrijgelaten waren ging het richting bos.

IVN De Oude IJsselstreek - jeugdactiviteit

Daar stond ook een tafel met loeppotjes en zoekkaarten. Bakken werden gevuld met bladeren en aarde en daar wemelde het van pissebedden, duizendpoten en kleine spinnetjes.

In een stuk schors werden slakkeneitjes gevonden en als klap op de vuurpijl kwamen onder een boom salamanders voor de dag. Nadat alles goed was bekeken en de nodige uitleg was gegeven werden alle diertjes weer voorzichtig op hun plek gezet. De salamanders kunnen dan weer verder met hun winterrust.

Terug in de Ruumte lekker ranja koffie of thee met… een koekje.

IVN De Oude IJsselstreek - jeugdactiviteit

Als afsluiting werd er nog geknutseld; de mooiste wespen, spinnen en herfststukjes werden gemaakt. Wat een geslaagde middag! Wij kijken uit naar de volgende activiteit!

 

Verslag en foto’s:  Marjan Rots