De Oude IJsselstreek
Voor IVN leden
dinsdag12apr2022

Speciaal voor leden van IVN en KNNV: documentaire over roofvogels

Uitnodiging voor leden van IVN en KNNV

Op dinsdag 26 april, om 19.30 uur, vertonen we in 'de Ruumte' in Halle de documentaire '50 Jaar roofvogelonderzoek (en raaf) in het Rijk van Nijmegen, met name het Reichswald'.
Dit is de documentaire waarover we in de laatste vergadering van de IVN Vogelwerkgroep hebben gesproken.

Ruim 50 jaar verricht een groep enthousiaste vogelaars uit Groesbeek en omstreken onderzoek naar de havik, sperwer, wespendief en raaf in het Reichswald en in de omgeving van Nijmegen. Tussen de corona-golven was er in september vorig jaar een reünie in Groesbeek waarbij de betrokkenen/deelnemers van de afgelopen 50 jaar samen kwamen. Hierbij werd een uitgebreide documentaire vertoond, die de afgelopen jaren over dit project is gemaakt. De documentaire heeft als titel: '50 Jaar onderzoek naar roofvogels (en raaf) in het Rijk van Nijmegen, met name het Reichswald; met speciale aandacht voor havik, sperwer en wespendief'.

De film geeft een vrij goed overzicht van het onderzoek door het jaar heen en de daarbij gebruikte methoden. Daarnaast laat de film interessante opnamen van de (jonge) vogels zien. Bij de methoden en resultaten wordt uitleg gegeven door Gerard Müskens en Ronald Zollinger. De documentaire (duur 99 min) spreekt voor zich, maar zal daarnaast worden ingeleid en toegelicht door Rob Bos, de maker en regisseur.

In verband met een maximum aantal toehoorders dient men zich aan te melden bij Marjon van Drongelen, tel.: 06-166 394 75.

Datum: dinsdag 26 april

Tijd: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)

Locatie: De Ruumte , Nijmansedijk 20A  in Halle. 

Foto: Rob Bos