De Oude IJsselstreek
Natuur
zondag16jan2022

Cursus Wilde zaadplanten Determineren

Vraag jij je ook wel eens af hoe die plant heet die je ziet? Met de apps van tegenwoordig kun je vaak al een antwoord in de goede richting krijgen, maar ja hoe weet die app dat? Welke kenmerken geven de plant die naam? Als je daar iets meer van wilt weten is de cursus ‘Determineren wilde zaadplanten’ een uitstekend begin. 

De cursus wordt georganiseerd door de natuurverenigingen KNNV Regio Doetinchem en IVN De Oude IJsselstreek in en rond Doetinchem. Tijdens acht donderdagavonden worden cursisten begeleid om de belangrijkste kenmerken en families van bekende wilde zaadplanten te leren herkennen met behulp van o.a. echte planten en een veldgids. Op drie zaterdagochtenden gaan we in het veld  wilde planten bekijken.

Bij het cursusgeld is een syllabus (soort handleiding) en koffie/thee tijdens de avonden inbegrepen. Bovendien kan tijdens de cursus gebruik worden gemaakt van een veldgids in bruikleen.

De cursus start op 31 maart en duurt tot en met 9 juni. Deze lesavonden zijn in De Ruumte aan de Nijmansedijk 20a in Halle. De veldbezoeken zijn in april, mei en juni.

Dankzij een bijdrage van de Ger van Zanen-Vouchers is het cursusgeld voor leden €65,- en voor niet-leden €85,-.

Om de kennis na de cursus te vergroten kun je je aansluiten bij de Plantenwerkgroep van KNNV Regio Doetinchem, die zich bezig houdt met de wilde planten, mossen en paddenstoelen. Bij IVN De Oude IJsselstreek kun je een gidsencursus volgen voor de algemene kennis over de natuur. Beide verenigingen bieden ook andere activiteiten. Meer informatie en opgave via 
www.doetinchem.knnv.nl of bij Esther Korndewal 06-30986621, voorzitter@doetinchem.knnv.nl