Leden plantenwerkgroep doen mee aan online floracursus van FLORON Bloemen en planten

Leden plantenwerkgroep doen mee aan online floracursus van FLORON

Borger-Odoorn 26 februari 2021

De huidige vier leden van onze plantenwerkgroep die o.a. de planten in de Mandelanden en Lofar inventariseren hebben besloten om mee te doen aan de online basiscursus Flora die FLORON organiseert.

Hoewel de werkgroepleden al veel hebben  geleerd van Jan Klooster, die hen begeleidt bij de inventarisatiewerkzaamheden ontbreekt het hen met name aan de vaardigheid om gevonden planten die ze niet kennen op naam te brengen.

De hoop was gevestigd op het doorgaan van de floracursus die op het programma van onze IVN afdeling stond. Het is nu duidelijk dat deze cursus op zijn vroegst dit najaar kan starten. Bovendien is de cursus van FLORON  intensiever. Deze cursus bestaat uit 14 lessen. Als onze cursus van start gaat in de nazomer en/of volgend jaar hebben we in ieder geval een aantal deelnemers die al goed de weg weten in de flora.

FLORON schrijft zelf over haar cursus: in de laatste nieuwsbrief.

“FLORON’s Basiscursus Flora online begint pas eind maart en is nu al een hit. We ontvingen ruim 400 inschrijvingen voor deze online cursus. Inschrijven kan nog tot zondag 7 maart. Het grote aantal aanmeldingen maakt het mogelijk om extra elementen aan de cursus toe te voegen, zoals extra begeleiding van cursisten”.

Waaruit de extra begeleiding bestaat is nog niet helemaal duidelijk en ook afhankelijk van de ontwikkeling van de coronamaatregelen.

Meer informatie en/of  aanmelden?

Klik op deze link.

Ontdek meer over

Deel deze pagina