Almere
Kind & Natuur
zondag01jul2018

Jeugdnatuurclub weer van start

Ben je graag buiten? Vind je dieren en planten ook zo mooi? Ben je niet bang om vies te worden? Kortom ben je nieuwsgierig wat er allemaal buiten aan heel grote en kleine dingen te zien en te ontdekken valt? Dan is de Jeugdnatuurclub van IVN Almere echt iets voor jou.

De Jeugdnatuurclub is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen zijn, zeker in deze tijd, bijzonder gebaat bij het ervaren van een verbondenheid met de natuur. Een intensieve, positieve natuurbelevingen beklijft beter dan alleen maar informatie. Daarom wekken we via beleving de interesse, waardering en respect/liefde voor de natuur op.  Kinderen leren hun zintuigen te scherpen en voelen zich deel van de natuur. Ontdekken, je vertrouwd voelen en genieten staan voorop.

Tijdens het schooljaar 2018/2019 komen we 8 keer bij elkaar op verschillende bijzondere natuurlocaties. De bijeenkomsten vinden wisselend plaats op zaterdagmiddag of zondagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur. De eerste bijeenkomst is op zondag 23 september.

We werken aan de hand van een thema en maken gebruik van speelse zintuigelijke werkvormen. Tevens bieden we op elke bijeenkomst een bij het thema passende knutselopdracht aan.

De kosten bedragen € 12.00 per schooljaar. Meer info klik hier

Kind en natuur